Uzm. Psikolog Sümeyye Özcan

Uzm. Psikolog Sümeyye Özcan

Sessiz Tehlike

Sessiz Tehlike

Günümüzün en büyük toplumsal sorunlarından biri, madde kullanımının giderek artan yaygınlığıdır. Bu sessiz tehlike, sadece bireylerin hayatlarını değil, aynı zamanda toplumların sosyal dokusunu ve geleceğini tehdit ediyor. Madde bağımlılığı, tüm dünyada her yaş ve kesimden insanı etkileyen bir halk sağlığı krizine dönüşmüş durumda.

Madde kullanımı, bireylerin alkol, tütün, yasa dışı uyuşturucular veya reçeteli ilaçları yanlış amaçlarla tüketmesi anlamına gelir. Bu kullanım, zamanla bağımlılığa yol açabilir ve kişinin fiziksel ve psikolojik sağlığını olumsuz etkileyebilir. Madde bağımlılığı, bireyin yaşam kalitesini düşüren, sosyal ilişkilerini zedeleyen ve iş veya okul performansını olumsuz etkileyen ciddi bir sorundur.

Özellikle gençler arasında madde kullanımının artması endişe verici bir tablo ortaya koyuyor. Genç yaşta madde kullanımı, bireylerin eğitim hayatlarını, sosyal ilişkilerini ve kariyerlerini olumsuz yönde etkileyerek gelecekte karşılaşacakları sorunların temelini oluşturuyor. Birçok genç, merak, arkadaş baskısı veya stresle başa çıkmak için bu yıkıcı yola sapıyor. Ancak, kısa vadeli rahatlama, uzun vadeli sağlık sorunları ve bağımlılık riskini beraberinde getiriyor. Yaygınlığı artan ve zaman zaman ünlülerin de bu olayla ilgili gözaltına alınması ise madde kullanımı

feyza.jpg

sıklığını gözler önüne seriyor. Örneğin geçtiğimiz günlerde evinde yasaklı madde bulunduran Kalben ya da polisten uyuşturucu isterken yakalanan Feyza Civelek gibi. Madde kullanımı yaygınlığı, sadece bireylerin değil, tüm toplumun geleceğini tehdit eden bir sorundur. Bu sorunun çözümü için bireylerin, toplumların ve devletlerin ortak bir çaba göstermesi gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR