Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Daha Fazla Geç Kalınmamalı

Daha Fazla Geç Kalınmamalı

4 Temmuz 2024 tarihinde bulunduğumuz şu günlerde, ülkemizde neredeyse 50’ye yakın kentimizde ormanlık alanlara giriş yasağı kararı alındı. Özellikle Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ile beraber İç Anadolu’nun pek çok kenti ve Karadeniz Bölgesi’nden de birkaç kentimiz de ormanlık alanlara giriş yasağı uygulanacağı bildirildi.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise sadece bir, iki kentimizde ormanlık alanlara giriş yasağı kararı alındığını görüyoruz.

Kurban Bayramı ve öncesinde başlayan orman yangınları; zaman, zaman devam ediyor. Orman yangını nerede olursa, olsun her zaman büyük bir faciaya sahne oluyor. Özellikle geçtiğimi gün Muğla ve Aydın Kuşadası’nda yaşanan yangınları izah etmek ve bu durumun nasıl meydana geldiğini öğrenmek gerçekten insanın canını acıtıyor.

Bu yüzden sıcak hava dereceleri kendisini daha fazla göstermeye başlamışken, acil şekilde yeni kararlar alınmalı ve ormanları korumak için daha fazla geç kalınmamalı diye düşünüyorum.

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz 2023 yılında bir genelge yayınlamıştı ve ülkemizde 31 Ekim 2023 tarihine kadar ülke genelinde orman giriş yasağı uygulanacağını açıklamıştı.

2024 yılında ise henüz böyle bir karar açıklanmamışken, Belediyeler, Valilikler, OGM İl Müdürlükleri tarafından kararlar açıklanmaya başladı.

Söz konusu bu yasaklara ek olarak, İçişleri Bakanlığı’nın da sıkı bir karar alarak, bir an önce uygulamaya geçirmesi ormanların korunması ve ormanlarımızın gelecek nesillere aktarılması hususunda büyük önem taşımaktadır.

Orman yasakları ile ilgili birkaç defa daha yazı yazmıştım. Çünkü ormanlarımızı gerçekten seviyor ve ormanlarımızın bize şifa kaynağı ve yaşam kaynağı olduğunu biliyorum.

Bu yüzden ormanlarımızı korumak ve gözetmek adına ne gerekiyor ise her an, her dakika hazır bekliyorum.

2024 yılı Temmuz ayı ile Ağustos ayı sıcaklıklarının kendisini daha fazla gösterdiği şu günlerde, ormanlarımızı korumak adına kararların daha katı şekilde uygulanması gerektiğinden de yana olduğumu bildirmek isterim.

Ben inanıyorum, İçişleri Bakanlığı bir genelge yayınlayacak ve geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine ormanlık alanlarımız korunma ve gözetme altına alınacaktır.

Ormanlara giriş yasağı uygulanması, orman yangınlarını azaltıyor veya artırıyor bu konular tartışmaya her zaman açıktır ama önemli olan ormanların varlığı ve ormanların korunmasının mümkün olduğudur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR