NAYLONLAŞAN HAYATLAR
“Hâlbuki korkulacak hiçbir şey yoktu ortalıkta,
Her şey naylondandı o kadar”
Geyikli Gece şiirine böyle başlıyor Turgut Uyar, hem korku hem de naylondan ibaret hali anlatan deyişiyle. “Her şey naylondandı o kadar” demek hayatı naylondan ibaret görmektir. Gerçekten hayat/larımız naylondan ibaret değil mi?
*
Naylon bir zamanı, naylon insanlarla yaşıyoruz. Naylondan yaşıyoruz yani naylon gibi yaşıyoruz. İnsanlar naylonlaşmış haldeler. Hani nerede o eski günleri naylonlaşmadan öncede arıyoruz ama nafile. Çünkü her yanımız naylondan ibate bu dünyada.
*
“Hâlbuki korkulacak hiçbir şey yoktu ortalıkta” derken naylonlar gelir; naylon müzikler, naylon eğlenceler, naylon zamanlar, naylon sözler… Çünkü gerçekten korkulacak hiçbir şey yok ortalıkta ama insanların naylonlaşması korkutuyor hepimizi…
*
Şehir hayatı insanları naylonlaştırırken bu naylonlaşmaya karşı biz kendi kültürümüze sahip çıkarak naylonlaşmaktan kurtulabiliriz.
Naylondan alışveriş merkezleri,
Naylondan esnaflar,
Naylondan kitaplar,
Naylondan şiirler,
Naylondan yüzler,
Naylondan gülümsemeler,
Naylondan naylonlar…
*
Büyükşehirlerin tamamı ise naylondandır hem de katıksız naylondan… İnsanlık bile günümüzde naylondandır çünkü insanların sahte duyguları riyakâr hisleri vardır ve biz o insanlarla aynı ortamları aynı zamanı aynı gökyüzünü paylaşmaktayız. Yani naylondan yaşıyoruz kimi zaman…
*
Hayatımız naylonlaşan insanlarla geçiyor ama biz hep nerede o eski günleri diyoruz çünkü o zamanlarda her şey ham maddesinden. Şimdilerde ise her şey naylondan…Naylonsuz bir hayat yaşamanız temennisiyle…Vesselam…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.