Hayat Amacımız
Ne olmak istediğine karar verememiş bir insan neyi bilmesi gerektiğine de karar veremez.
- Kendinizi tanıyın, şu anda durumunuz nasıl, ne istiyorsunuz, niçin istiyorsunuz, hayatınızda neleri istediğini belirleyin, temel amaçlarımızı belirlemek, beynimizi amaçlarımızı gerçekleştirmeye çalışır. Kafamızı nereye çevirirsek orayı aydınlatır. Beyin gücümüzü abuk sabuk şeylerle yormayı bırakıp aklımızın ışığında başarı yolunu seçmeliyiz.
Beynimizi KESİNTİSİZ BİLGİYLE beslemeliyiz. Bir yıllık amaçlarımızı belirleyip kesinleştirmeliyiz. Amaçlarımıza ulaşmak için irade gücümüzü zorlamalıyız. Düzenli faaliyetlerimizi amaçlarımıza uygun hale getirmeliyiz. Ne istiyorsanız değil, ne yapıyorsanız onu olursunuz. Hayatı hayaller tasarlar ama eylemler gerçekleştirir. Amaçlarımızı kişiliğimize ya da kişiliğimizi amaçlarımıza uygun hale getirmeliyiz.
Başarısızlığın en garantili yolu kariyer ile kişiliğin uyumsuz olmasıdır"
Kendimize bir başarı örneği seçmeliyiz. Kendimize bir misyon belirlemeliyiz. Kendimize bir başarı sloganı bulmalıyız.
Çaresizseniz çareniz sizsiniz (Benim sloganım)
Başarabilirim inancını özgüvenle geliştirip heyecan uyandırmalısınız.
Başarıyı bir yaşam biçimi haline getirmeliyiz.
Amaç ne kadar büyük olursa, o amaca ulaşmak için aşılması gereken engel o kadar küçük olur. Amacımız büyüdükçe engeller küçülmeye başlar. Büyük amaçlar büyük hırslar üretir.
Büyük amaç seçerken de ölçüyü kaçırmamak gerekir. Amaçlarımız kadar bacaklarımızın boyutu da önemlidir. Ulaşılamayacak amaçlar bizi hayal kırıklığına sürükler ve atalete sebep olur.
BAŞARMAK İÇİN BİLMEMİZ GEREKENLER
Eğer aileniz varlıklı değilse, ihtiyaçlarınız ve ders gereçlerini alacak paranız bile sınırlıysa mücadele için çalışan birisiniz demektir. Bu durumda kullanabileceğimiz en uygun seçenek eğitim ve öğrenmedir.
BAŞARI İÇİN KENDİMİZİ NASIL YETİŞTİRİRİZ.
TEMEL HAYAT AMAÇLARIMIZI BELİRLEMELİYİZ
SAHİP OLMAMIZ GERKEN BİLGİ VE BECERİLERİ BELİRLEMELİYİZ
İHTİYACIMIZ OLAN BİLGİNİN KAYNAĞINI BULMALIYIZ
İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ BİLGİNİN EN KOLAY VE EN ETKİN BİÇİMDE NASIL ÖĞRENEBİLECEĞİMİZİ ÖĞRENMELİYİZ
FAALİYETLERİMİZİ PLANLAYIP TAKVİME BAĞLAMALIYIZ
HAREKETE GEÇİP SONUÇ ALININCAYA KADAR YENİ YOLLAR DENEMELİYİZ
Oturduğu yerden başarıya ulaşan tek varlık tavuktu. Kalkıp başarıya ulaşmak bir yerlerden başlamalıyız… Başarı yolundan giderken bazen kaybetmekten korkanken kazanacak, bazen kazanacağımızdan eminken kaybedeceksiniz. Kazanmak ta kaybetmekte bu yolun doğasında var. Ne başarı bizi baştan çıkarmalı, nede başarısızlık bizi içimize gömmeli. Dünyada hızla yayılan iki şey var: Elektrikle çalışan aletler ve bilgiyle çalışan insanlar! Başarı hiç olmadığı kadar bilgiye dayalı artık. Bilgiyi başarıya çevirenlerin doğasında yaşıyoruz. Bir inşaat işçisinin başarısı kas gücüne dayalı olabilir ama o bile işini iyi yapmayı öğrenip önce ustalığa sonra patronluğa geçiş yapabilir. Kütüphane den alınıp, kafada işlenip, kariyere çevirebilir bir hammaddedir. Sizlerle çok beğendiğim ve paylaşmak istediğim bir hikâyeden bahsetmek istiyorum:
- Şimdi sizlere yaşam öyküsü dünyayı etkileyen Mein Balıkçısı’ndan bahsedeceğim:
Bir zamanlar Mein Balıkçısı diye, talihi ile meşhur bir adam varmış. Mein kıyılarında balık çok az tutulduğu halde, bu adam ne zaman balığa çıksa boş dönmez, sepetler dolusu balıkla gelirmiş. Adam bu yüzden para kazanırken talihi de dillere destan olmuş. O kadar ki, birinin fazla talihli olduğunu anlatmak için "Mein Balıkçısı gibi talihli" demek adet haline gelmiş. Adam aynı zamanda etkileyici bir lider, çok iyi bir dost, baba, iyi bir eş, mükemmel bir iletişimciymiş…
Günün birinde balıkçı ölmüş. Cenazesi için evine gelenler, Mein Balıkçısı'nın evinde balık ve su üzerine, etkili iletişim, kişisel gelişim, liderlik üzerine zengin bir kütüphane olduğunu hayretle görmüşler. Adamın talihi o zaman anlaşılmış.
NE İŞ YAPARSANIZ YAPIN O İŞİ 80 MİLYON KİŞİ İÇİNDE EN İYİ YAPABİLEN SİZ OLUN!
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.