Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Çok Şükür Lig Bitti

Çok Şükür Lig Bitti

2023-2024 Süper Lig veya sponsor adıyla Trendyol Süper Lig olarak da bilinen Türkiye'nin en üst düzey futbol ligi Süper Lig, çok şükür bitti. 66. Sezon olarak da gerçekleştirilen 2023-2024 futbol sezonu, 11 Ağustos 2023 tarihinde başlamıştı ve 26 Mayıs 2024 tarihinde sona erdi. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Galatasaray, 2023-2024 sezonunda 102 puan tamamlayarak yine şampiyon oldu ve 2 yıl üst üste şampiyonluğunu ilan etti.

Çok şükür lig bitti diyorum çünkü gerçekten bitmesi için ne varsa yaşandı diyebilirim. Eski amatör futbolcu, yeni profesyonel taraftar izlediğim Süper Lig, bunları gerçekten hak etmiyordu.

11 Aralık 2023 tarihinde hakem Halil Umut Meler’e yapılan fiziksel saldırı ile alevi ateşlenen Süper Lig, 19 Aralık 2023 tarihinde İstanbulspor’un Trabzonspor karşısında 73. Dakikada müsabakadan çekilmesi ile iyice közlendi.

Süper Lig’in 30. Haftasında Trabzon’da düzenlenen Trabzonspor – Fenerbahçe müsabakasında taraftar, futbolcu ve yönetim kadrolarının da birbiri ile arbede yaşadığı süreçten sonra, 19 Mayıs 2024 tarihinde Galatasaray’ın evinde Fenerbahçe’ye kaybetmesi ve Fenerbahçeli yöneticilerin sahaya tekrar çıkmak istemeleri eyleminin ortamı alevlendirmesi sonrası, yaşanan kavgalar Dünya basının da geniş yankı uyandırdı.

Süper Lig’in ateşini harlayan ve alevlendiren bu gibi süreçlerin sonunda, Galatasaray 25. Şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım atmış oldu ve Süper Lig ateşini söndüren Galatasaray oldu.

Film şeridi gibi gözümüzün önünden geçen bu süreç, ülke olarak hepimizi yordu. İş ve okul sonrası güzel bir futbol akşamı yaşamak isteyen Türk halkı, futbol haricinde ne varsa gördü ve iliklerine kadar hissetti.

Futbol böyle bir şey miydi? Bilinmez ama gerçekten böyle olmadığı kesindi.

Özellikle Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Ankaragücü maçlarında yaşanan bu zorlu süreç, Süper Lig’in marka değerini düşürmek ile kalmadı, ülke futbolunun dış dünyaya yansımasını da değiştirdi.

Bu süreçten sonra önemli olan 2024-2025 Süper Lig sezonuna iyi hazırlanmak olacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) yöneticilerinin, 2023-2024 sezonunda yaşananlardan bir ders çıkarıp, daha sağlıklı bir futbol ortamı oluşturması hususunda çalışmalar yoğunlaştırmaları gerekmektedir.

Özellikle hakemler ve futbolcular arasında yaşanan diyaloglar, yöneticiler ile basın mensupları arasında yaşanan soru-cevap iletimlerinin tamamı daha sağlıklı ve daha verimli şekilde yaşanmalıdır.

2023-2024 futbol sezonundan ders alıp, 2024-2025 futbol sezonuna daha iyi hazırlanılmasını ümit ediyorum. Sadece futbolcular olarak değil, taraftar gruplarının da bu konuda iyimser davranmasından yanayım. Pire için yorgan yakmak, sadece günü kurtarır ama yorganın yanmasıyla alevin büyümesi Türk futbolunda derin yara oluşmasına neden olur.

Umarım gelecek süreçte Türk futbolunun “barış” anlamında huzurlu ve sağlıklı bir düzeye geldiğini görebiliriz. Taraftarlar ve yöneticiler olarak ülkemizde yıldız futbolcu görmek istiyorsak, oynadığımız futbol gecelerimizi aydınlatmalı ve yıldızları görmek için bir sebebimiz olmalıdır.

Kavga, kaos, gürültü ve arbede gibi eylemler, Türk futboluna zarar verdiği gibi ülkemizin şerefine, huzuruna ve sağlığına da ciddi zararlar vermektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR