Bayramlar
Avrupa’da bir ay önceden yılbaşı hazırlıkları görüşülür. Yılbaşından belli bir süre öncesi fabrikaları, işyerleri insanlar yılbaşını karşılama hazırlıkları heyecanına girerler. Sevdiklerine kitap, değişik hediyeler alınır. Ev ve kutlama yerleri özenle hazırlanır. Aile topyekun hazırlığın içinde ve heyecanında dolu dolu yaşanır. Çamlar, mumlar, ışıklar vs. o geceyi heyecanla beklerler.
Bunun ağırlık noktası ise İsa Peygamberimizin doğumunun hazırlıklarıdır. Peygamber, Allah’ın oğlu diyen vardır. Kitaplarını okurlar, bilirler amel ve uygulama zayıftır. Kiliselerin hali ortadadır.
Kendilerine göre Peygamber’i, Kitap’ı olan bir kutlama hazırlıklarıdır. İsa Peygamberimizin çamları, ağaçları kesin de beni hatırlayın dediğini veya çam işi nasıl başladı manevi alana nasıl baş köşeye geldiği konusunda detaylı malumatım yoktur.
Eğlenceler, oyunlar, danslar, içkilerin bir yerini bulmuşlar, kutluyorlar.
Yalnız Avrupa’da veya diğer İslam’ın dışında bir ülkede Kurban ve Ramazan Bayramı’nı kutlama hazırlıkları, heyecanı yok, kutlamıyorlar.
İslam ülkesi Türkiye’de bir ay önceden alışveriş merkezleri, çarşı pazarlarda, yılbaşı hazırlıkları başlar. İsa Peygamber’e bir dua etmek için anma değil Avrupalılaşma adı altında sadece çamını, eğlencesini geceyi sabaha kadar kutlama ve bununla da çocuklarına örnek olduğu, arkadaşlarına iyi kutladığını anlatır.
Ya Avrupa’da bizim Kurban ve Ramazan Bayramımızı kutladıkları için ve İsa Peygamber bizim de peygamberimiz diye değil sadece Avrupalılaşmakla yarışta en iyi benim demek için inkarın başarısı ile övünmedir.
Kurban Bayramı’nda dokuz gün tatil var. Genelde kurban varsa vekaleten verilir. Kurbanın kesimi, manevi müjdeleri var. Hiçbirini evde kimse yaşamaz. Kurbanını alıp, çocukları, torunları ile kestiren o heyecanı evinde yaşayanlardan Allah’ım sayımızı artırsın diye dua ediyorum.
Genelde altı aydan itibaren bu bayramı geçireceği tatil otelini, yerini araştırır, arefe gününden deniz kenarlarına gidilir.
Adı Kurban Bayramı, uygulamada amelde tatil bayramı. Kurban Bayramı, tatil bayramına kurban edilir. Olur Kurban Bayramı, tatil bayramı.
Şehirler genelde boş olur. Tatile gidenler, bir de saygı duyduğum kurbanını ata yurdu köyünde kesenler. Dünkü üretici köylümüz, bugün tüketici olarak köyüne Kurban Bayramını yaşaması ve ailecek yaşamak için köyündedir. Hem mezarlıkları ziyaret eder, duadan sonra hatıralar canlanır. Kurbanlarını koca şehre sığdıramayanlar ata yurdu köyünde kurbanını dualarla keserler.
Tatil bayramı değil Kurban Bayramı keserek, onun huzuru ile Rabbine yakarır, mükafatına mazhar oluruz İnşallah.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.