Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Bizim Çocuklar Desteklenmeli

Bizim Çocuklar Desteklenmeli

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası veya daha çok bilinen adıyla UEFA Euro 2024 heyecanı başladı. A Milli takımımız da büyük heyecana sahne olan futbol organizasyonun da yer alırken, ilk maçta Almanya’da Gürcistan’ı 3-1 mağlup ettik.

Salı günü gerçekleşen müsabaka, ülke ve Dünya genelinde büyük bir heyecana sahne olurken, Dünyanın dört bir yanında yer alan Türkler ve Türkiye Cumhuriyeti severleri, Gürcistan müsabakası sonrasında büyük bir sevinç yaşadı.

Ancak, sosyal medya ve çeşitli platformlar da gördüğüm kadarıyla; A Milli Futbol Takımımız üzerinden eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Böylesine büyük bir organizasyonda yer aldığımız için mutlu ve heyecanlı olmamız gerekirken; sadece kulüp takımı üzerinden futbolcuları eleştiriyor olmak oldukça saçma bir harekettir.

Fenerbahçe’li veya Galatasaray’lı hiç fark etmez, Türkiye Cumhuriyeti ve Türklük için mücadele veren futbolcularımıza destek olmamız gereken yerden, bu şekilde yapılan eleştiriler; kösteklikten öteye gidemez, gitmemelidir.

Çeşitli Avrupa ülkelerinin katılım bile sağlayamadığı, Dünyanın en önemli futbol organizasyonunda Türkiye Cumhuriyeti olarak yer alıyor isek; kulüp takımları üzerinden eleştiri yaptığımız futbolcular sayesinde buralara geldiğimizi unutmamalıyız.

Bizim çocuklar desteklenmeli. Belediye ekipleri de; kentlerin çeşitli noktalarına yerleştirdikleri dev ekranların sayısını artırmalı ve Milli Mücadele ruhu EURO 2024’de yansımalıdır. Özellikle kahvehaneler ve restoran gibi bölgelerde, EURO 2024 ruhunu daha iyi yansıtabilmemiz için; tüm maçlar naklen canlı yayınla verilmelidir.

Ülke olarak birbirimize destek olmamız gereken çok önemli bir sürecin içerisindeyiz. Futbolu takip edelim veya etmeliyim; ülkemiz adına büyük bir mücadele verdiğimiz bu önemli süreci “hep birlikte” takip etmeli ve desteklerimizi paylaşmalıyız.

Yakın gelecekte müsabakalar ve kupalar kazanmamız olası bir durumdur. Başarısızlık elbette eleştirilebilir veya şikayet edilebilir. Ancak hiçbir başarı; eleştiriler ve şikâyetler olmadan gelmez.
Çalışmak, desteklemek ve bir arada olmak bunu gerektirir.

Bu vesileyle; tüm Türk halkının Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor. UEFA EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele gösteren futbolcularımızı ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkilerine başarılar diliyorum.

Gelecek süreç, hepimizi ortak paydada birleştirmeli ve hepimizi mutlu etmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR