Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Yakarış

Yakarış

İnsanlık işgal altında. Bir taraftan yediği içtiği ile işgal altında. Bir yediği ile sağlığından oluyor. İşgal altında aldıklarına dikkat etmediğimiz için Gazze'de mermiye, füzeye dönüşüyor. Çocuk hakları savunucusu kurumlar. Kadın hakları kuruluşları, insanlığını varmış gibi anlatıp duranlar.

Binlerce çocukları Gazze’de enkazların altında parçalanarak ölenler. Füzelerle, bombalarla parçalanan yavrular. Binlerce yavrular ya annesi kucağında birlikte ölüyor ya sahipsiz kimsesi kalmamış bir lokma ekmeğe bir yudum suya muhtaç, çare arayan çocuklar. Ağlamayı, yaşamayı, insan olduğunu bilemeden barutlar arasında şaşkın şaşkın çaresizler. Ölen binlerce yavrular, mezarlara bile konulmasına müsaade etmeyen füzeler, bombalar, nefes aldırmıyorlar.

İnsanlığınızın iflas ettiği çocuk hakları savunucuları, iflas etmiş vahşeti hala okuyamıyorsun, insanlık kaybetti, merhametler can çekişiyor.

Çocuğu kucağında can veren ana ağıt bile yapamadan yavrum diye sarılmış bomba ile enkaz altında sımsıkı sarılmışlar. Baba çırpınıyor çocuğu ve eşinin başında, neredesiniz insanlar diye haykırıyor. Yeter derken elleri duaya açılmış “En canlarımı, şehitlerimi sana gönderiyorum. Hamdolsun! Sana yalvarıyor, yalnız senden istiyorum.” Allah'ım insanlık dünyada iflas etmiş, yürekler durmuş, insaflar yok olmuş, merhametsizler, katiller, kadın hakları derken yoklar. Kadın hakları, insanlıktan dem vuranlar, tükenmiş cehennemin odunları, onlar Rabbine kavuşup şehit olarak giderken, sizler iflas edenler ne zaman dirileceksiniz?

Ey Şehitler! Siz Gazze’de şehitlerinizle gurur duyup, Allah'a hamd ederken, yavrumu, eşimi sana şehit olarak gönderiyorum. Allah’ım bana şehit analığı, şehit eşliği nasip ettin. Hamd ediyorum.

Allah'ım sana şükrediyorum. Ne olursa olsun sen benim Rabbimsin. Kulluğunun müjdesiyle şükrediyorum. Sen her şeylerin sahibi, Allah'ımsın. Ne kadar şükretsem azdır. İki şehitimle ödüllendirdin. Hamd ediyorum.

İşgal edilmiş dünyada senin mescitlerin bombalanırken, kiliseler yerle bir edilirken, insanlığını, merhametini, vicdanını, en acısı da seni unutanları uyandır, yardım eyle. Bütün kıtalarda sömürüden, işgalden, kölelikten bir yol bulup sana kavuşmak isteyen, arayan insanlara, kullarına yardım eyle. Dirilişinle vesileler nasip eyle. Yok olmadan şükrümüzü, kulluğumuzu güçlendir. Yardım eyle Allah'ım. Ezan okunurken camının yanında duymayanları, insanlık biterken kendinin bitişini fark etmeyeni uyandır. Bize yardım eyle. Allah'ım sana sığınıyorum, affeyle yardım eyle, bağışla Allah’ım!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR