Şule Erciyas

Şule Erciyas

Rahmet Peygamberimiz Hz Muhammed (S.A.V)

Rahmet Peygamberimiz Hz Muhammed (S.A.V)

Bütün Peygamberler Allah'ın insanlara bir lütfu ve rahmetidir, Peygamberimizin son Peygamber olmave herkezin bir şekilde onun peygamberliğinin rahmetinden istifade etmesindendir ki o bize Kuranda alemlere rahmet olarak tanıtılmıştır.

Biz seni bütün insanlar için sırf bir rahmet vesilesi olman için gönderdik rahmet merhamete muhtaç iyilik etmeyi gerektiren şevkat duygusu olarak tarif edilmiştir bu kelime bazen mücerret bir şevkat duygusu bazen de şevkatten mücerret bir iyilik duygusu manasında kullanılmaktadır yani rahmette hem şevkat hemde iyilik etmek manaları vardır.

Rahmet Allah'tan olunca ihsan lütuf ve ikram insanlardan olunca da şevkat ve acıyıp iyi muamele etmek anlamlarına gelmektedir. Rahmet Allah'ın sıfatlarından olup Kuranın farklı ayetlerinde üzerinde durulmaktadır, Düzeltilmiş olan ülkeyi ifsat etmeyin hemde endişe hemde ümit ile ona yalvarın muhakkak ki Allah'ın rahmeti iyi kimselere yakındır. Senin magfireti bol rabbin merhametlidir.
Eğer işledikleri suçları sebebi ile onları cezalandıracak olsaydı azaı onlara hemen gönderirdi fakat onlar için belirlenmiş bir süre vadır ki o vade geldiğinde Allah'ın cezasından kaçıp sığınacak hiç bir yer bulamazlar Allah imanınızı zayi edecek değildir çünkü Allah insanlara karşı pek şevkatlidir pek çok merhametlidir.

Sizde Alah'ın sizi affedip musamaha göstermesini arzu etmezmisiniz Allah gerçekten gafurdur rahimdir şevkat hissi özellikle eğitim ile ilgilenenler anne babalar yöneticiler ve genelde de tüm insanlarda bulunması gereken bir vasıftır, kalbi katı olan birisinin gerçek bir eğitimci ve terbiyeci olması düşünülemez, zira rahmet kalbi bir davranış ruhi bir his ve insanı sevmeyi ona saygıyı önceleyen bir duygudur.

Hz Muhammed (s.a.v) bütün insanlığın muallimi ve alemler için rahmet kaynagıdır, onun rahmeti sadece inananları değil aynı zamanda bütün insanlığı içine alan bir rahmettir. Bu rahmet hem dini hem dünyeviliği yöndendir dini yönden rahmet olması Hz Peygamber (s.a.v) insanlar cahiliye dediğimiz karanlık bir devirde delalet içerisinde iken ve aynı zamanda ehli kitabında kendi kitaplarında ihtilafa düştükleri bir dönemde gönderilmiştir.

Rasullullahın rahmeti müslim, gayri müslim dost düşman hür köle büyük küçük herkezi hatta insanların yanında hayvanlarıda içine alacak kadar geniş bir rahmettir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamerimiz Hz Muhammed hayatı boyunca gönderiliş gayesine uygun olarak tüm varlıklara şevkat ve merhamet ile muamele etmiştir ahirette de bizlere sahip çıkarak hususi ilgisini şevkat ve merhametini gösterecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR