Alperen Aydın

Alperen Aydın

Çeçen Davamız Üzerine -6

Çeçen Davamız Üzerine -6

Sevgili okurlar, geçtiğimiz haftalarda Mamak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin isteği üzerine Çeçen Davamız ile alakalı bir röportaj gerçekleştirdik. Bu hafta röportajın altıncı serisini gazetedeki köşemde sizlerle paylaşacağım.

Röportör: Kadirov hakkında düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

Alperen Aydın: Adını anmaktan imtina ederim. Beynimde sıçrattığı her kan, zulmettiği her Çeçen ve ağlattığı insanların gözlerindeki yaş adedince Allah’ın gazabı onun üzerine olsun. Şeyh Şamil’in cihad hatıralarıyla, şehadet marşlarıyla büyümüş bir Türk olarak ondan bütün benliğimle nefret ediyorum.
Kadirov bunca yıl ne yaptı? Gökdelenler inşaa ederken cihadı yıkmaya kalktı! Rusya’nın en büyük camiisini yaptırırken göğüne de Rus bayrağı astı! Allah’ın kulu değil de Putin’in kulu olmayı gaye edindi! TV’lerde, kürsülerde, minberlerde millete vaaz verir gözüktü; fakat çok ahlaksızlık yaptı! Bugün münafıklığın tanımına bakmak için herhangi bir sözlüğe bakmanıza gerek yoktur. Zira Ramazan Kadirov’a baktığınızda gayet iyi anlayabilirsiniz. Tekbir sesleriyle votka yudumlatan bir ahlaksızdan ne beklenebilir ki?

Mücahidleri işkenceyle öldürdü. Ailelerine zulmetti. Müminleri hicrete zorladı. Öyle alçaldı ki mültecilere geri dönün çağrısı yapıp dönenleri daha araçtan inmeden öldürdü. Çeçenistan’ın içinde kendine muhalif olanları hapislerde işkencelerle katletti. Ülke dışında kendisine muhalif birçok Çeçen’i KGB-FSB iş birliğiyle şehid etti. Dünya kamuoyuna İslâmi lider pozları verdi ama biz onun gerçek yüzünü biliyoruz.
Kadirov sadece Çeçen cihadına değil bütün Kafkasya’ya ihanet etti.

Putin, Ukrayna savaşında sahaya Rusları değil Kafkasyalıları sürüyor. Kuklası Kadirov da kendi elleriyle Çeçen gençlerini Putin için ölmeye zorluyor. Zaten Çeçenistan’ın bütün parasını sömüren bu hain, halkını fakir bırakarak Çeçen gençleri para için askerlik yapmaya itiyor. Bu adam Çeçenistan’ın lideri falan değil! Cihada Çeçenler ölüyor diye karşı çıkanlar, şimdi Çeçenistan’daki Çeçenler ölmüyor mu?! O zaman hürriyet için şehit oluyorlardı bugün Kadirov’un zorlamasıyla Putin için ölüyorlar!

Ropörtor: Abdulkerim Bedir

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR