Beynin Okuma Üzerindeki Etkisi
Yapılan araştırmalara göre beynimizin nasıl ve kaçta kaçının çalıştığı tam olarak kesinleşmemekle birlikte bilim adamlarının ortak kanaati vücudumuzda olan her şeyin beynimizde milyonlarca sinir hücresi yani nöron olduğu yönündedir. Hayatımız boyunca yaşadığımız bütün duygu, düşünce ve hareketlerimiz bir nörondan diğerine aktarılan elektriksel ve kimyasal sinyallerle bağ kazanmaktadır. Çevremizde gördüğümüz ve hemen her gün kullanmakta olduğumuz tüm yaşamsal faaliyetlerimizin hepsi, insan beynindeki nöronlar arasında meydana gelen elektriksel ve kimyasal sinyallerin sonucudur.
İnsan beyninde BEYİN HÜCRESİ :
* 12 Adet 479.001.600 adet ilişki kurulabilir.
* 13 Adet 6.227.020.800 adet ilişki kurulabilir.
* 100 Milyar Adet ? Adet ilişki kurulabilir.
Yani bu demek oluyor ki 1 tane bağ sayınız artarken beyinde milyarlarca nöron sayısı bağ yapabilmektedir. Bu yüzdendir ki beynimizin bilgiyi işleme süreci ve kapasitesi akıllara durgunluk veren seviyededir. Aslında her insanın beyninde bulunan nöron sayıları aynıdır. Fakat kullanma alanları farklıdır.
BEYNİN YARIM KÜRELERİ
Uzmanlar yıllardır yaptıkları araştırmalar göre beynin iki yarım küreden geldiği kanaatine varmışlardır. Beyin sağ yarım küre ve sol yarım küre olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Sağ yarım küre hayalci sol yarım küre ise mantıksaldır. Bilgi sol beyinden sağ beyne aktarılırsa kalıcı hale gelir. Bu yüzden isimleri hafızamıza alırken isimlere ya da kişilerin fiziksel özeliklerine ait bir hayal kurarsak kalıcı hale gelir. Zamanında beyne konulmuyorsa bilgi gerektiğinde ortaya çıkaramazsınız böyle bir bilginin ise bir önemi yoktur.
Fakat beynin her iki yarım küresini kullanmamız ile bugünkü okuma hızımızdan çok daha fazlasını okuyup anlayabileceğimiz artık kesindir. Beynimizin sahip olduğu kapasitesinin farkında olmamız beynimizi keşfetmemiz açısından kaçınılmazdır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.