Sosyal sorumluluk
Sosyal sorumluluk, toplumu gözeterek birlikte hareket eden bireylerin, toplumun çıkarlarını önleme, çözüm bulma, dikkat çekme ve geliştirme gibi eylem ve faaliyetlerini ifade eder. Bu doğrultuda, insanların yaşamın her alanında varoluş amaçlarına uygun olarak yaşadıkları söylenebilir. Sosyal sorumluluk birçok farklı alanda gerçekleştirilebilir. Bunlar arasında çevresel konular, ekonomik konular, kültürel ve sosyal konular, eğitim konuları ve fırsat eşitliği yer almaktadır. Sosyal sorumlulukta bireyler, gruplar ve topluluklar, sivil toplum kuruluşları ve devlet aracılığıyla harekete geçirilir.
Bireyler, kurumlar, kuruluşlar ve topluluklar projeler aracılığıyla çalışır. Amaç toplumsal faydadır. Bir başka deyişle, karşılık beklemeden toplumsal sorunlara dikkat çekmek, öneriler ve çözümler geliştirmek ve mümkün olduğu ölçüde çözümüne katkıda bulunmaktır. Burada kişisel çıkarlar ön planda ya da işin arkasında olmamalıdır. Kurallar ve yönetmelikler bu amaçla oluşturulmalı ve işin doğal akışına rehberlik etmelidir. Sosyal sorumluluk çalışmalarında insan kaynağının yanı sıra maddi kaynak da proje ve faaliyetler için ön koşuldur. Maddi kaynaklar proje uygulayıcısı tarafından doğru ve israf edilmeden kullanılırsa muhtemelen bir ile bin arasında fayda getirecektir.
Maddi kaynaklar doğru kullanılmazsa, plansız israf edilirse ya da belli kişiler için saklanırsa faaliyet boşa gider. Bu anlamda projelerde sosyal fayda ön planda tutulmalıdır. İnsanlar sosyal sorumluluk içinde yer alarak iyi olmanın, iyilik yapmanın ve insanlara fayda sağlamanın erdemlerini yaşayacaklardır. Aynı imkânlara sahip olmayan ya da olamayanlara el uzatarak kişi küçük fedakârlıklar denilebilecek yollarla psikolojik tatmin, sosyal beceri ve toplumsal farkındalık kazanır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.