Fatih Akkaya

Fatih Akkaya

İmamoğlu’nun çabası ve Yavaş’ın duruşu

İmamoğlu’nun çabası ve Yavaş’ın duruşu

14-28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin üzerinden henüz 16 ay geçti. 31 Mart yerel seçimlerini geride bırakalı ise henüz 6 ay oldu.

Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimine 4 yıl, yerel seçimlere 4 buçuk yıl var.

Durum böyle iken…

Ülkede ekonominin durumu ortada ve milletin gündemi geçimken…

Erken seçim konuşulması, adaylık kulisleri yapılması ne iğrenç bir şey öyle.

İşinize bakınsana.

*

31 Mart yerel seçimlerinden sonra CHP’de birileri, iyiden iyiye havaya girdi.

Bu birileri öyle büyük bir ferasete sahip ki, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini çantada keklik görüp, şimdiden “koltuk” rezervasyonu yapmaya çalışıyor.

Özellikle Ekrem İmamoğlu’nun verdiği görüntü şu:

İşi gücü bırakmış, tüm mesaisini Cumhurbaşkanı adayı olmaya harcıyor. CHP yönetimi ve CHP’li belediye başkanlarına “adaylığını desteklemeleri” için baskı yapıyor.

Adaylığının önünde en büyük engel olarak Mansur Yavaş’ı görüyor olmalı ki, Ankara üzerinde çok özel ve derinden bir çalışma yürütüyor.

Mansur Yavaş’ın ilçe belediye başkanları ile olan bağını koparmaya çalışıyor.

Ankara’da CHP’li belediye başkanlarına “Tarafınızı belli edin, benimle misiniz Mansur Yavaş’la mı” dediği bile konuşuluyor.

Tümden gerçek dışı mıdır bu söylentiler?

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Ben şahsen doğruluk payı olabileceğini düşünüyorum.

Bu noktada gözümün önüne, Mansur Yavaş’ın geçtiğimiz günlerde Ankara’daki CHP’li belediye başkanlarıyla verdiği fotoğraf karesi geliyor.

Yavaş, Ankara’daki CHP’li ilçe belediye başkanları ile koordinasyon toplantısı yapmış, toplantı sonrası toplu fotoğraf çektirmişti.

Bu toplantıya katıl(a)mayan, toplu fotoğrafa gir(e)meyen isimler oldu.

Kimlerdi bu isimler?

Bunlardan biri olan Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’in “Önceden planlanmış bir program mevcuttu ve bu nedenle toplantıya katılamadım” açıklaması size inandırıcı geldi mi?

Veli Gündüz Şahin’in, hemen ardından Başkan Yardımcısı Ertan Işık’ı görevden alması neydi öyle? Ertan Işık ki, milliyetçi kimliğiyle öne çıkan bir isim ve Mansur Yavaş’a yakınlığı ile biliniyor.

Yavaş’ın koordinasyon toplantısına katılmayan bir diğer isim ise, Etimesgut Belediye Başkanı.

Erdal Beşikçioğlu’nun, herhangi bir mazeret bildirmemesi, kamuoyuna bir açıklama yapma gereği bile duymaması ne anlama geliyor?

(Malum Mansur Yavaş, Erdal Beşikçioğlu’nun adaylığına sıcak bakmamış, Etimesgut’ta “sağ” geçmişi de olan bir aday çıkarılmasını önermişti.)

***

Ankara’da Büyükşehir ve 25 de ilçe belediyesi bulunuyor.

25 ilçeden 16’sı CHP’de.

Ekrem İmamoğlu, şu ana kadar Ankara’daki CHP’li 16 belediye başkanından 2’sini yanına çekmeyi başarmış görünüyor.

Zaman içerisinde Çankaya ile Yenimahalle de İmamoğlu’ndan yana tavır alabilir.

***

İmamoğlu’nun bu faaliyetlerine karşı Mansur Yavaş’tan bir hamle gelir mi?

Bir rahatsızlığının olduğu kesin ama bir yarışa, benzer faaliyetlere girişeceğini hiç sanmıyorum.

Nitekim en son şöyle dedi:

“Son dönemde kulis bilgisi adı altında sürekli mesnetsiz haber, köşe yazısı ve yorumlara konu olduğumuzu görüyorum. ‘Yavaş partisinden ayrılacak. Başka partiden aday olacak. Farklı siyasi partilerle görüşüyor’ şeklinde birçok asılsız iddianın konusu oluyorum.

Fakat, gerçeklerin oralarda yazanlar ve anlatılanlarla yakından uzaktan bir ilgisi yok. Adaylık konusu başta olmak üzere şu an tartışılan tüm konular zamanı geldiğinde oturulur konuşulur. Ancak; bu asılsız iddiaların aynı şahıslar tarafından kulis bilgisi adı altında sürekli gündeme getirilmesinde artık kötü niyet arıyorum. Kirli siyasete alet olmayacağım.”

***

Mansur Yavaş, 2019’da Ankara Büyükşehir’i bu duruş sayesinde kazandı. 2024’te oylarını bu duruş sayesinde artırdı. CHP Ankara’da bu kadar ilçe belediyesini Yavaş’ın bu duruşu sayesinde elde etti. “Cumhurbaşkanlığı” üzerine yapılan tüm anketlerde Mansur Yavaş’ın adının, hem en üst sıralarda çıkması, bu duruşun sonucu.

Ve Mansur Yavaş bunun çok iyi farkında…

Bugüne kadar kendisine hep kazandıran “duruşunu”, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde de bozmayacak, aday olacaksa da bu “duruş” sayesinde olacak, kazanacaksa da yine bu “duruş” sayesinde kazanacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR