Gıda
Buğday dolayısı ile ekmek Türkiye’nin temel gıdasıdır. Patates- Almanya, Pirinç -Çin gibi ülkelerin kendilerine, çok tükettikleri ürünler bulunmaktadır. Bir rivayete göre buğday Hz Adem peygamberimizden bu tarafa yetiştirildiği, ana yurdunun da Türkiye olduğu söyleniyor. O zaman bizim içinde çok önemli bir gıda maddesidir.
Türkiye’de 38 milyon tarım alanı bulunmaktadır. Bunun 15 milyon alanı kullanıldığı söylenmektedir. Burada önemli olan tarım alanlarımızı korumaktır. Tarlaların taşlaşmasını önlemeliyiz. Hayvancılıkta ana politikamız Düve üzerine olmalıdır. Böyle olursa;
-Devamlı yavruladığı için et problemi çözülecektir.
-Devamlı yavruladığı için süt problemi olmayacaktır.
-Hayvan çoğaldıkça gübremiz yeterli olacaktır. O zaman,
-Tarlalarımız taşlaşmayacaktır.
-Kimyasal gübre ile gelecek tehlikeyi önlemiş olacağız.,
Yabancı otların ortadan kaldırılması için kullanılan ilaçların kalıntıları hastalıklara sebep olmaktadır. Doğal gübre ile doğanın dengesini de bozmamış oluruz. Hangi otun neye yaradığını araştırmadan toptan zararlı deyip ortadan yok etmek doğal dengeyi bozmaktır. Doğal bitkileri devamlı araştırmalıyız.
Eğer DÜVE merkezli hayvancılığımızdan gelen gübre ile GDO dahil yabancı gübre ihtiyacı olmayacaktır. Türkiye’nin doğal gübre potansiyeli yeterlidir. Başkanlıkla birlikte sorumluluğumuz artmıştır. Bunlardan bir tanesi de ‘’KISIR TOHUM’’ dan kurtulmaktır. Biz köklerimize dönmeli, geleneksel çekirdeği ile bir sonraki sezonda üretim yapacak hale gelmeliyiz. Ülkemizde bu potansiyel vardır. Ülkeler artık atom bombası kullanamaz. Çünkü kendileri de zarar görür. Gıda ise sadece kullananı etkiler. Gıda savaşları daha etkilidir. Bugün olduğu gibi gelecekte daha önemli hale gelecektir. Ülkemiz tarım potansiyeli olan, gıda saldırısından etkilenmektedir.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOGAN’ın eşi sayın Emine ERDOGAN: “YEREL TOHUM BULUŞMASI” kapsamında nisan ayında ziyaret ettiği Şanlıurfa’da ilk fideyi dikmişti. Fideler ürün vermeye başladı. Ayrıca enstitü olarak ata tohumları korunmaya alınmıştır. Yetiştirilen ürünlerden tohum elde edilmeye devam edileceği belirtilmiştir. Örnek çalışmalarından dolayı Sayın Emine ERDOGAN’ı kutluyoruz.
Buluşların çoğu Anadolu’da olmuştur. Demek ki iyi beslenmişler. İyi beslenmede doğal Anadolu topraklarını korumak ve dengeleri bozmamak gerekir. Devlet üretici iş birliğini hayata geçirilmelidir. Bakanlık ve il müdürlükleri, üreticiyle yerinde yapılan çalışmalarda projeler hayata geçirilmelidir. Kağıttan uygulamaya geçiş hızlandırılmalıdır. Ekim öncesi, ekim anı, hasat zamanından sonra tüketiciye ulaşması çok önemlidir. Gıda devletin önceliklerindendir. Başkanlık sisteminde kontroller daha başarılı olacaktır.
TV de Beyza HAKAN’ın sunduğu programda Ertan ÖZYİGİT “GDO ve virüsü iyi bilmeliyiz. Geleceğin gıda savaşları için gereklidir.” demiştir.
Yeni dönemde gıda birinci sırada yerini koruyacağa benziyor. Başkanlık bunun başarı ile sürdürülmesi için bir fırsattır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.