DENGELİ SPOR
Öfkeyi kontrol etmek, saldırganlığı önlemek ve sorumluluk duygusunu kazandırmanın yolu spor yapmaktır. Spor yapan çocuklar enerjilerini boşalttıkları için derslerinde daha başarılı olur ve ders yaparken boşa vakit harcamazlar. Dikkat dağınıklığı yaşamaz ve diğerlerine göre daha az hastalanırlar.
Spor çocuklara takım ruhu kazandırır. Yalnızlık hissettirmez gençlik döneminde sporla uğraşanlar alkol ve kötü alışkanlıktan uzak kalırlar.
Gençliğin aşırı heyecanını spora aktarmak kendilerine olan güvenini ve ifade yeteneğini artırtır. Yediklerine, içtiklerine ve uykularına dikkat ederler.
Sporun tüm yaş guruplarına faydası;
-Sağlığınızın değerini anlamanıza yardımcı olur.
-Yaşam kalitenizin gelişmesine yardımcı olur,
-Kalp ve damar hastalıklarının oluşmasını büyük ölçüde engeller,
-Kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz hastalığını engeller,
-Spor iştahı düzenler aşırı kilo alınmasını önler kas oranını artırır.
-Özgüven sağlar.
-Verimli ve rahat uyumayı sağlar.
-Sigara ve alkol kullanımını azaltır.
-Vücuttun dik durmasını sağlar.
Sporun etkisi sadece fizyolojik değildir. Spor yapan kişiler daha az stres yaşar psikolojik olarak rahatlama hisseder. Spor beyine yaptığı etkiyle ruh sağlığını olumlu olarak etkiler. Spor kişiler arası iletişimi etkileşimi sağlamakta ve iş birliğini geliştirmektedir. kişinin kendine verdiği değer ve benlik saygınlığını artırır, yalnızlık duygusunu yok eder.
Uzmanların hafif ve orta şiddetli depresyonlarda sporu önerdiği aşikardır.
Her şeyin aşırısı zarar olduğu gibi sporun da dozu kaçırılmamalıdır. Aksi takdirde yarar için yapılan spor, size zarar veren bir bağımlılık haline dönüşebilir.