GÜMÜŞHANEVİ DERGAHI
Askerden döndükten sonra İstanbul’da dini toplantılara katılmaya başladı. Gümüşhanevi Dergahında Ömer Ziyaüddin ed-Dağıstanî’nin öğrencisi oldu. Çeşitli yerlerde imamlık ve hatiplik yaptı. Tekke, zaviye ve türbelerin kapatılmasından sonra Bursa’ya döndü ve 1952 yılına kadar orada kaldı.
İstanbul’a döndükten sonra çeşitli camilerde ve son olarak İskenderpaşa Camii’nde imamlık ve hatiplik yapmaya başladı.
Turgut Özal’ın da dergâhına gittiği ve Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın da müridi olarak devamlı ziyaret ettiği Mehmed Zahid KOTKU yukarıda da belirttiğimiz gibi 1980 yılının 13 Kasım’ında vefat etmiştir.
Geride birçok kitap ve kaydedilmiş sohbetlerini bırakan M.Zahid KOTKU hazretleri bana göre değerler eğitimi açısından gençlere ve çocuklara güzel bir örnek olarak anlatılmalıdır.
GENÇLERİN FAYDALANMASI İÇİN
Çocukluğumda evimizde bulunan 5 ciltlik Tasavvufî Ahlâk kitabını hiç unutamam ama okumaya meraklı olduğum halde gözümü korkutan bu eserler şimdi gençlerin faydalanabileceği formatta yayınlanabilir.
Örneğin Zahid KOTKU hazretlerinin hayatı okullarda çocuklara izletilmek üzere yarı dramatik belgesel bir filme alınabilir ve burada kendi hayatında tasavvufi ahlakı nasıl yaşadığı verilebilir.
Özellikle vatan savunmasında yer alması ailesiyle bir çok badireler atlattıktan sonra hayatını dini değerleriyle inşa ederek yoluna devam etmesi ve açtığı o yoldan başbakanların bakanların yetişmesi herhalde masalsı bir hikâye gibi algılanır.
Benim zamanımda Seha Neşriyattan yayınlanan özellikle küçük hacimli kitapları 6-12 sınıflara rahatlıkla tavsiye edilebilecek eserlerdir. Örneğin ‘ÖLÜM’.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.