Fikir sunmak insanlık suçu değil ya?
Yaşadığımız şu günler içerisinde sanırım en çok tartışılan konulardan bir tanesi olarak karşımıza çıkan detaylardan biride zıt fikirler olarak yansıma gösteriyor. Ki zaten buna bakacak olursak fikirleri sunmak diğer yandan bir futbol takımı tutmaktan, bir siyasi partiyi desteklemekten çok daha farklı bir arayış içindeymişiz gibi hissettirmez bizlere.
Zaten bu sebepten dolayı insanlar birbirlerinin fikirlerini eleştirirken veya doğru olmadığını iddia ederlerken bu detayları benimseyerek sundukları gerekçelerden bahsederler. Elbette kimine göre doğru, kimine göre yanlış ifadelere yer verilir ancak olaylara dış pencereden bakıldığında fikir ayrımcılığı olunca insanın aklına cahil ile girme münakaşaya cümlesi gelir.
İki farklı fikrin zıtlık derecesi ve anlatılış biçimi hesap edilecek olunursa iki tarafta hep haklı ben oluyum ister. Doğrular, yanlışlar havada yüzer. Gerekçeler sunulur, hatta şahit gösterilecek kişiler bile aranır. Sonuç olarak elde var sıfır.
İşte ben bu yüzden diyorum fikirlerin sunulması insanlık suçu olarak ele alınacak bir konu değil ya! Bırakın kim ne yapmak isterse yapsın, vatan ve millete kastı olmadan yapacaksa amenna, ki zaten günümüzde ne kadar adaletli bir Dünya içerisinde yaşıyoruz orası tartışılır. Ama en azından bizim bildiğimiz, sizin öğretecekleriniz hatta benim yazacaklarım kadar doğruluğun bulunması yaşam kalitesine etki ederek yanlışların rafa kaldırılmasına olanak sağlayabilir diye düşünmüyor değilim.
Fakat tek sorunda bu insanlara yazarak anlatamıyoruz derdimizi. Anlatınca kahve dilinde anlatılan siyaset gibi geliyor, kimileri palavra diyor öyle ağzımızı açmadan iki kelam bile edemiyoruz. Bu iki çift lafı edemedikten sonra fikir ayrımcılığı önüne geçebileceğimizi yazsak ne, yazmasak ne kime ne anlatıyoruz ki diyeceğimiz geliyor.
Zıt kutupların birbiriyle yarıştığı, iki tarafında haklı olmak istemesi, yanlışların doğrular ile çarpışması. Bunların diyaloglarını yapanların kendilerini heba ettikleri. Bunların toplamında ise iki tarafta da galibiyete hakim olması. İşin bir diğer tarafından bakıldığında görülenler olarak yaşadığımız düzen içerisinde kendine göre yer alır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.