Girişimci öğrenci

Girişimci öğrenci

Üniversite öğrencisi Buse Özgür kendi tasarladığı evcil hayvan ürünlerini KOSGEB desteği ile üreterek müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde geçtiğimiz Pazartesi günü TOBB Ekonomi Üniversitesinde G 3 Girişimcilik Zirvesi yapıldı. 1500'e yakın girişimci ve adayının katıldığı zirvede KOSGEB' in desteklediği en genç girişimcilerden birisi olan Buse Özgür'de çalışmaları hakkında gazetemize bilgiler verdi. Özgür, kendisi gibi genç girişimci adaylarına "Zorluklar çıkabilir, zaman kaybetmeden icraata geçin" diyerek tavsiyelerde bulundu. 

HEM ÖĞRENCİ HEM GİRİŞİMCİ

dsc_0105.jpg

Özgür, üniversitede öğrenimine devam ederken aynı zamanda Türkiye’de eksikliğini tespit ettiği evcil hayvan bakım ürünlerini tasarlayarak üretimini yapıyor. Genç girişimci Buse Özgür çalışmaları hakıında ise şu bilgileri verdi:
“TOBB Uluslararası Girişicilik Bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Projemi KOSGEB desteği ile bu yılın başına hayata geçirdim. Türkiye’de evcil hayvanlara yönelik yeterli ürünün olmadığnı fark ettim ve kendimde evcil hayvan beslediğim için çoğu zaman yurt dışından sipariş vermek zorunda kalıyordum. Daha sonra kendi ürünlerimi tasarladım ve aldığım destek ile seri üretime başladım. Şu anda kedi, köpek ve bir çok evcil hayvana yönelik yatak ve barınma yerleri üretiyoruz. Müşterilerimiz şuan en uygun şekilde bir evcil hayvanın tüm ihtiyaçlarını internet adresimiz üzerinden sağlayabiliyorlar. “

EN GENÇLERDEN BİRİSİYİM

Kendisinin en genç desteklenen girişimcilerden olduğunu söyleyen Özgür, “KOSGEB' ten 21yaşında destek alan en genç girişimcilerden birisiyim. Genç arkadaşlara tavsiyem düşünmek ve durmaktan ziyade,  cesaretli olsunlar ve işi mutlaka icraata döksünler. Tabi ki karşımıza zorluklar çıkıyor düşünmemiz gerekiyor ama bu süreyi biraz az tutmak daha doğru olur diye düşünüyorum.”diye tavsiyelerde bulundu. 

GİRİŞİMCİLİK EN DEĞERLİ PASAPORT

Zirvenin açılışında konuşma yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, “ Artık dünyada milletlerin gücü toplarıyla, tüfekleriyle değil girişimci gücüyle ölçülüyor. Şu an dünyanın en zengin 20 ülkesi aynı zamanda en girişimci 20 ülkesi. Girişimcilik artık dünyada en değerli pasaport” diyerek girişimciliğin önemine dikkat çekti.

GİRİŞİM GÜÇTÜR

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ise zirvede yaptığı konuşmada, “ Önce hayal kurmak, sonra risk almak sonra cesaret ve hayata geçirmek. Güçlü olmak için girişimciliğe , ticarete çok ihtiyacımız var. Güçlü olmanın sırrı buradan geçer. Bugün Türkiye sınır ötesinde operasyon yapma gücüne sahipse bunda ticaretin ve girişimciliğin katkısı büyüktür” dedi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.