Üniversiteli gençlerden Mansur Yavaş’a çağrı: “Başkanım bize çare bul”

Üniversiteli gençlerden Mansur Yavaş’a çağrı: “Başkanım bize çare bul”

Ankara Çubuk'taki KYK yurdunda kalan binlerce öğrenci, yetersiz otobüs seferleri nedeniyle uzun kuyruklarda saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan acil çözüm talep ediyor.

Sosyal medyada paylaşan ve yüzbinlerce izlenen bir video, Ankara’daki bir sorunu yeniden görünür kıldı. Ankara Çubuk’ta bulunan KYK yurdu önünde, sabahın erken saatlerinde olağandışı bir manzara yaşanıyor.

Binlerce üniversite öğrencisi, derslerine yetişebilmek için sabah 6.30 gibi erken bir saatte yurttan çıkıp, puslu ve sisli havada metrelerce uzanan otobüs kuyruklarında beklemek zorunda kalıyor. Bu durum, özellikle Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk yerleşkesinde okuyan öğrencileri etkiliyor.

kyk-2.jpg

ULAŞIM SORUNLARI VE ŞİKAYETLER

Öğrenciler, otobüs saatlerinin düzensizliğinden ve seferlerin yetersizliğinden şikayet ediyor. Sadece Çubuk'tan değil, Kızılay'dan da otobüse binmek isteyen öğrenciler en az 20-25 dakika beklemek zorunda kaldığını söylüyor. Öğrenciler tarafından EGO'nun öğrenci yoğunluğuna göre otobüs seferlerini düzenlemediği iddia ediliyor. Şikayetlere verilen cevaplarda trafiğin bahane edildiği belirtilirken, öğrenciler bu durumun çözümsüz bırakılmasından rahatsız olduklarını belirtti.

kyk-4.jpg

BAŞKAN YAVAŞ'A ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Mağdur olan öğrenciler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a seslenerek "Başkanım bize çare bul" çağrısında bulundu. Öğrenciler, trafiğe göre otobüs seferlerinin düzenlenmesini ve binlerce öğrencinin mağduriyetinin giderilmesini talep ediyor. Bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğini vurgulayan öğrenciler, yetkililerin konuya kayıtsız kaldığını ifade ediyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.