ABB öğrencilere kucak açtı: Başvurular bugün başladı

ABB öğrencilere kucak açtı: Başvurular bugün başladı

KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrencilere müjdeli haber Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Ankara’da okuyan ve KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yurt yerleştirme başvuruları başladı.

Ankara’ya üniversite sınavını kazanarak gelen öğrenciler için büyük bir destek haberi geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrencilere yönelik yurt yerleştirme başvurularını başlattı. Bu sayede öğrenciler, başkentte eğitim hayatlarına daha rahat bir şekilde devam edebilecek.

abbbbbbbb2.jpg

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Bugün başlayan başvurular, 8 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek. Başvuru şartları ise şu şekilde:

KYK’ye başvurduğu halde yerleşemeyen öğrenciler: Bu öğrenciler, belirli bir ücret karşılığında belediyenin yurtlarından yararlanabilecekler.

Sosyal destek kriterlerine uygun ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları: Ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocukları, ücretsiz olarak yurtlara yerleştirilecek.

Şehit ve Gazi çocukları: Bu öğrenciler de ücretsiz olarak yurt imkânından faydalanabilecekler.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvuruların nasıl yapılacağı hakkında detaylı bilgiye belediyenin resmi web sitesinden veya sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ankara’ya gelen öğrencilerimiz yalnız değil, bizler varız. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bu paylaşım, üniversite sınavını kazanmasına rağmen barınma sorunu yaşayan öğrencileri sevindirdi. Öğrenciler, yorumlarda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.