TÜRK-İŞ'ten bakanlık önünde kitlesel basın açıklaması

TÜRK-İŞ'ten bakanlık önünde kitlesel basın açıklaması

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde kitlesel basın açıklaması kararı aldı. Ayrıca Ankara'da "Emek Buluşması Mitingi" düzenlenmesi de kararlaştırıldı.

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu toplandı. Toplantıda, kamu işyerlerinde ücret dengesizliği, vergi adaletsizliği, taşeron işçiliği ve çalışma hayatının yakıcı gündemleri görüşüldü.

Kurulda ayrıca 2 Ekim 2024 tarihinde saat 11:00'da Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde kitlesel bir basın açıklaması yapılacağı bildirildi.

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu tarafından yayınlanan bildiride şunlar yer aldı:

1-Ülkemizde ücretli çalışanların geçim şartları dayanılmaz noktadadır. Hayat pahalılığı kırk yıldır görülmemiş seviyeye gelmiştir. Başta işçiler olmak üzere, memurlar, emekliler, esnaf, köylü, işsiz gibi toplumun çoğunluğunu oluşturan dar ve sabit gelirli kesimlerin yaşama şartlarını düzeltecek tedbirler öncelikle uygulanmalıdır. Tasarrufu, gücü olanlar yerine getirmelidir. Fedakarlığı yapacak olanlar, geçmiş dönemde refahını artıranlardır.

2- Ekonomik krizin nedeni çalışanlar ve aldığı ücretler değildir. Emeğiyle geçimini sürdürmeye çalışanlar enflasyonun nedeni değil mağdurudur.
3- Uygulanacak ekonomik ve sosyal politikalar emek ağırlıklı olmalıdır. İhtiyaç duyulan ekonomik kaynak, ülke tasarruflarının sınırlı bir kesime aktarılmasıyla sağlanamaz. Geleneksel IMF politikalarının temelini oluşturan düşük işgücü maliyeti arayışlarının bedeli ülkemiz için daha ağır olacaktır.
4- Türkiye’nin kalkınma politikaları yapısal sorunlara çözüm getirecek biçimde yeniden ele alınmalıdır. Emek kesimini baskılayan, çalışma şartlarını daha da ağırlaştıran yaklaşımlara son verilmelidir.
5- TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, son toplantısını yaptığı 6 Ağustos 2024’den bu yana; çeşitli platformlarda, toplantılarda, mitinglerde, kitlesel basın açıklamalarında seslendirilen taleplerinin yeterince karşılık bulmadığı tespitini yapmıştır.
6- Tüm işyerlerinde mesai başlangıcıyla birlikte 24 Eylül 2024 günü uygulanan “bir saat oturma eylemi” başarıyla sonuçlanmıştır. Konfederasyonumuz tarafından alınan karar tam bir dayanışma içinde kararlılıkla yerine getirilmiştir.
7- TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, çalışma hayatında yaşanan sıkıntıların ağırlaşarak devam ettiği tespitini yapmış; hayat pahalılığı, satın alma gücündeki gerileme, adaletsiz vergi sistemi, kamu işyerlerindeki ücret dengesizliği, güvencesiz çalıştırma, işsizlik, kayıt dışı istihdam ve mülteci sorunu, emeklilik şartları gibi birçok alandaki gelişmeleri değerlendirmiştir.
8- TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, devam etmekte olan eylem programı çerçevesinde;
a) 02 Ekim 2024 Çarşamba Günü Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde, uygulanan iktisat politikası ve özellikle vergideki adaletsizliğe yönelik kitlesel bir basın toplantısı yapılmasını,
b) Yönetim Kurulu tarafından tarihi belirlenmek üzere, ağırlaşan geçim ve çalışma şartlarını protesto etmek için Ankara’da “Emek Buluşması Mitingi” düzenlenmesini kararlaştırmıştır.
9- TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, üye sendikalarımızda örgütlü işçilerin başta örgütlenme ve işten çıkarmalara karşı olmak üzere sürdürdükleri bütün meşru ve haklı mücadelesini, grev uygulamalarını desteklemektedir.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.