Ankara’da Avrupa hareketlilik haftası pek çok etkinlikle kutlandı

Ankara’da Avrupa hareketlilik haftası pek çok etkinlikle kutlandı

Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerle Başkentlileri bir araya getirdi. "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" teması altında gerçekleştirilen programlar, sürdürülebilir ulaşım ve şehir yaşamına dikkat çekti.

ABB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Hareketlilik Haftası Ankara'da dolu dolu bir programla kutlandı. Her yaş grubundan Başkentlinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikler, birbirinden keyifli ve farklı aktiviteleri içerdi. Haftanın açılışı, kadınlara yönelik düzenlenen güvenli bisiklet sürüş eğitimiyle yapıldı.

OTOMOBİLSİZ KENT GÜNÜ'NE YOĞUN İLGİ

Etkinliklerin doruk noktası, Tunalı Hilmi Caddesi'nde düzenlenen "Otomobilsiz Kent Günü" oldu. Bu özel günde, cadde araç trafiğine kapatılarak yayalara ve bisikletlilere tahsis edildi. Katılımcılar, otomobilsiz bir şehir deneyimini yaşama fırsatı buldu.

avrupa-hareketlilik-haftasi-2.jpg

SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIMA DİKKAT ÇEKİLDİ

ABB, etkinlikler boyunca şehirde sürdürülebilir hareketliliği teşvik etmeyi ve bu konuda farkındalık yaratmayı amaçladı. Bu doğrultuda düzenlenen toplu bisiklet turu, katılımcıların hep birlikte pedal çevirmesiyle gerçekleşti. Bu etkinlik, çevre dostu ulaşım araçlarının önemine vurgu yaptı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.