Sezonu İkiye Bölmemiş Olduk

Sezonu İkiye Bölmemiş Olduk

Okulların açılmasının bayramdan sonraya ertelenmesinin kırtasiye sektörünü ne derece etkilediğini öğrenmek için kırtasiye esnaflarının dükkanlarına konuk olduk.

ZAFER DENİZ / HABERVAKTİM

2015-2016 eğitim-öğretim yılı, 14 Eylül’de başlaması beklenirken hem turizmcilerden gelen talep hem de Kurban Bayramı’ndan dolayı 28 Eylül’e ertelendi. Habervaktim Gazetesi olarak kırtasiye esnafının bu durumdan olumlu ya da olumsuz etkilenip etkilenmediğini öğrenmek için soluğu kırtasiyecilerin dükkanlarında aldık.

SEZON TEK PARÇA HALİNDE GİDECEK

13 senedir kırtasiye esnaflığı yapan Mehmet Doğanay, “Biz hazırlıklarımızı yine aynı hızla devam ettiriyoruz ama okullar erken açılsaydı maddi olarak biraz daha erken para gelecekti, erken ödemelerimi yapacaktım. Sonuç itibariyle iki hafta geç başlayacak ama ben de ödemelerimi ona göre ayarladım. Sezonu ikiye bölmemiş olduk bu şekilde daha iyi oldu da diyebilirim. çünkü okul açıldıktan 1 hafta sonra tekrar tatil moduna girilip tekrar okulun açılmasıyla sezon ikiye bölünmemiş oldu. Sezon, tek parça halinde gidecek” dedi.

ÖDEME SIKINTILARINA KARŞI ÇÖZÜM BEKLENİYOR

“20 günlük iş kaybımız var bu da ciddi rakamlara denk geliyor” diyen kırtasiye esnafı Eyüp Sabri Özcan, sözlerine şöyle devam ediyor: “Kırtasiye esnafının ödemeleri eylül ve ekim aylarında olur. Eylül ayında yüklü ödemeler var. Eylül ve Ekim’den sonra toplu satış olmaz, rutin satış olur.” 15 senedir kırtasiye esnaflığı yapan Özcan, yetkililerden kırtasiye esnaflarının 9’uncu aydaki ödeme sıkıntılarına karşı bir çözüm uygulamalarını istedi.

‘HERKES İŞİNİ YAPMIYOR’

Ertelemenin tatilcilerin işine yaradığını ifade eden bir başka kırtasiye esnafı Davut Boza, “Veliler ilk alışverişi büyük marketlerden yaparlar, sonra kırtasiyelerden yaparlar. Büyük marketler, küçük esnafı eziyor. Herkes işini yapmıyor. O yüzden millet de perişan”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.