Pakistan'dan Orta Doğu'daki Düşmanlıkların Sona Erdirilmesi Çağrısı

Pakistan'dan Orta Doğu'daki Düşmanlıkların Sona Erdirilmesi Çağrısı

Pakistan, Orta Doğu'daki gerilmeleri sona erdirmek ve çatışmaların çözüme kavuşturulması için tüm taraflara geri adım atma çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, uluslararası hukukun ihlalinin insani krizlere neden olduğunu vurgulayarak, BM Güvenlik Konseyi'ne de bölgedeki barış ve güvenlik için harekete geçme çağrısında bulundu.
Pakistan, Orta Doğu'da düşmanlıkların sona erdirilmesi ve çatışmaların çözüme kavuşturulması çağrısında bulundu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Orta Doğu'daki gerilime ilişkin açıklamada bulundu.

İsrail'in uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'ni ihlal ettiği ve bunun derin insani krize neden olduğu kaydedilen açıklamada, İsrail'in Lübnan'a yönelik kara saldırısının gerilimi artırdığı, masum sivillerin hayatını etkilediği belirtildi.

Tüm taraflara geri adım atma çağrısına yer verilen açıklamada, uluslararası toplumun da gerilimi düşürmek için adım atması istendi.

Pakistan'ın kalıcı çözüm için iki devletli çözümü savunduğu vurgulanan açıklamada, "Pakistan, Orta Doğu'da tırmanan düşmanlıkla ilgili derin endişelerini ifade etmekte ve tüm tarafları barışı öncelemeye çağırmaktadır. Pakistan, BM Güvenlik Konseyi'ne bölgede barış ve güvenlik seviyesinin yükseltilmesi, Lübnan'ın egemenliğinin korunması ve Gazze'de devam eden insani krizin sona erdirilmesi çağrısını yinelemektedir." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.