Bentderesi sil baştan: Dolmuşlar yer altına alınacak

Bentderesi sil baştan: Dolmuşlar yer altına alınacak

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, Bentderesi'nde kuzey ve doğu yönünde toplam 600 dolmuşun yer altına taşınacağını ve yerine 18 bin 500 metrekarelik yeşil alan yapılacağını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, geçtiğimiz günlerde Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Ankara Tarihi ve Kültürel Değerleri Anlama Çalıştayı” projesi kapsamında, basın mensupları ile bir araya geldi. Başkentte yapımı devam eden yeni kültür merkezi ve yeşil alan projeleri hakkında önemli bilgiler veren Ödemiş, Bentderesi’nde kuzey ve doğu yönünde toplam 600 dolmuşun yer altına taşınacağını, yerine de alana 18 bin 500 metrekarelik bir yeşil alan projesinin hazırlandığını duyurdu.

odemis-1.jpg

600 DOLMUŞ YER ALTINA ALINACAK

Tabakhane Camii'nin karşısında yer alan Mamak ve Keçiören dolmuş duraklarının bulunduğu bölgeye büyük bir kültür merkezi yapıldığını belirten Ödemiş, yaklaşık 100 bin metrekarelik alana inşa edilen merkezin tamamlanmasına sadece 2 ay kadar bir süre kaldığını ifade etti. Bölgedeki dolmuşların yer altına alınacağını söyleyen Ödemiş, kuzey ve doğu yönünde toplam 600 dolmuşun yer altına taşınacağını “300 kuzey, 300 doğu dolmuşlarının hepsi yer altına iniyor. Bu sayede de dolmuşlar sokakta görünmeyecek” diyerek ifade etti.

odemis-2-001.jpg

18 BİN 500 METREKARELİK BİR YEŞİL ALAN

Ödemiş, dolmuş duraklarının bulunduğu bölgenin üst kısmında yer alacak alana 18 bin 500 metrekarelik bir yeşil alan projesinin hazırlandığını dile getirdi. Proje sayesinde başkentlilerin yeni bir nefes alanına sahip olacaklarını vurgulayan Ödemiş, şehre hem estetik hem de çevresel anlamda büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Projeyi ilgili kuruldan onaylattıklarını dile getiren Ödemiş, kültür merkezinin tamamlanmasıyla birlikte projeyi hızla hayata geçireceklerini ve vatandaşların kullanımına sunacaklarını sözlerine ekledi. Projeyle ilgili gerekli tüm onayların ilgili kurullardan alındığını ve planlama sürecinin tamamlandığını açıklayan Ödemiş, bu projenin çevreye duyarlı, sürdürülebilir bir yaşam alanı oluşturma vizyonlarının bir parçası olduğunu da vurguladı.

BİR SENEYE HİZMETTE

Öte yandan, Bentderesi olarak bilinen bölgenin dönüşümüne dikkat çeken Ödemiş, Arkeopark ve Roma Tiyatrosu projeleriyle 40 bin metrekarelik bir alanın yeşil doku ile buluşturulacağını söyledi. Ayrıca bu bölgenin Ankara Kalesi ile Hacı Bayram Veli Camii arasında bir köprü oluşturacağının altını çizen Ödemiş, şunlara değindi:

“Bentderesi, bırakın kadını erkeğin bile gitmekte zorlanacağı bir bölge olarak biliniyor. Çöküntü alanı olarak bilinen bölge, bir yıl içinde nitelikli bir yeşil alan ve tarihi yapılarla başkentlilere hizmet verecek. 40 bin metrekarelik bir Arkeopark, Roma Tiyatrosu ve nitelikli yeşil dokuyla Kale'yle de Hacı Bayram'ı birleştirecek şekilde bir sene sonra kucağınızda, Ankara'nın emrinde.”

Proje ile birlikte, başkent Ankara'nın tarihi dokusu korunarak modern şehir yaşamına entegre edilecek. Arkeopark ve Roma Tiyatrosu’nun da dahil olduğu projelerin tamamlanmasıyla, vatandaşlar için yeni sosyal ve kültürel alanlar oluşturulmuş olacak.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.