Zamlar bütün sektörleri etkiliyor: Kafelerde de müşteri kıtlığı yaşanıyor

Zamlar bütün sektörleri etkiliyor: Kafelerde de müşteri kıtlığı yaşanıyor

Önceki yıllarda özellikle yaz aylarında dolup dolup taşan Hamamönü’ndeki kafeler eski günlerini arıyor. Menülere yansıyan zamlı fiyatlar vatandaşı zorluyor; kafeler eskisi gibi dolmuyor.

Yaz aylarında en kalabalık ve renkli günlerini geçiren Hamamönü’nde kafeler boş kaldı. Menülere yansıyan fiyatlardan memnun kalmayan vatandaşlar kafeleri eskisi kadar tercih etmiyor. Fiyatların sürekli olarak değiştiğini söyleyen esnaf giderleri karşılayamadıkları için eleman çıkarmak zorunda kaldıklarını söylüyor.

BİR İKİ AYDA İKİ KATINA ÇIKTI

Vatandaşların özellikle yaz aylarında yoğun ilgi gösterdiği Hamamönü’nde bulunan kafeler yapılan son fiyat artışlarından sonra sessizleşti. Durumdan muzdarip olan Kafe İşletmecisi Tunç Gençtürk, “Son birkaç ayda menüdeki fiyatlar iki katına çıktı. Fiyatlar çıkınca müşteri azaldı. Bizde açıkçası bu konuda mağduruz” dedi.

basliksiz-1-003.jpg

“FİYATLAR SÜREKLİ DEĞİŞİYOR”

Fiyatların sürekli değiştiğini ve bu sebeple kafelerin boş kaldığını söyleyen kafe işletmecisi Tunç Gençtürk, “Fiyatlar hızlı bir şekilde değişiyor. Durum böyle olunca benimde iki haftada bir menüde değişiklik yapmam gerekiyor. Bu da ekstra bir masraf çıkarıyor. Mesela almış oluğumuz tüp iki hafta önce 420 TL’ydi, şu an 495 TL, donmuş patates geçen hafta 29 TL’ydi şu an 38 TL olmuş. Burada kullanmış olduğumuz malzemelerin fiyatlar sürekli değişiyor, bende sürekli olarak burada menüye bunu yansıtamıyorum. Yansıtmış olduğum taktirde de müşterilimiz menüye bakıp fiyatı beğenmemeye başladı. Durum böyle olunca da görmüş olduğunuz gibi mekânlar boş kalıyor” ifadelerini kullandı.

ara-003.jpg

“MECBUREN ELEMAN ÇIKIŞI YAPIYORUZ”

Elemanların maaşlarını veremediklerini dile getiren Gençtürk, “Gelen zamlar çalışanlarımıza da yansımaya başladı. Maalesef çalışanlarımıza asgari ücret maaş vermeye bile zorlanıyoruz. Kazanç beklediğimiz gibi olmayınca mecburen eleman çıkışı yapıyoruz. Asgari ücretle bile eleman çalıştıramayınca 300 TL’ ye yarı zamanlı veya tam zamanlı gibi eleman çalıştırıyorum burada. Anlayacağınız durum çok vahim. Hamamönü’nde görmüş olduğunuz kafelerin genel durumu bu. Asgari ücret artıyor ama biz o asgari ücreti bu dükkânda arttıramıyoruz” şeklinde konuştu.

ara2-001.jpg

“KÂRDAN ZARAR EDİYORUZ”

Fiyatların iki katına çıktığını ve bu sebepten yapmış oldukları kazançtan zarar ettiklerini ifade eden Gençtürk, “Zamlı fiyatlara rağmen maliyetimizi karşılayamıyoruz. Artışların tamamını maalesef menüye de yansıtamıyoruz. Mekânı açık tutabilmek için yapmış olduğumuz kârdan zarar ediyoruz. Vatandaşlar fiyatları görünce ister istemez bize tepki gösteriyor. Son birkaç ayda menüdeki fiyatlar iki katına çıktı. Fiyatlar çıkınca müşteri azaldı. Bizde açıkçası bu konuda mağduruz” sözlerine yer verdi.

Rüveyda Aslıipek/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.