STK'lar Hatay için toplandı

STK'lar Hatay için toplandı

Ankara Kent Konseyi’nde Cumhuriyetin 100’üncü yılında Deprem ve Hatay’ konulu etkinlik başladı. Etkinliğe ev sahipliği yapan AKK Başkan Yardımcısı Lale Özgenel, "Amacımız, Hatay'ın yerel ve özgün değerlerini koruyarak tekrardan ayağa kaldırmaktır" dedi.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Deprem ve Hatay konulu etkinlik başladı. Etkinlikte depremin 6’ncı ayında acil çözüm bekleyen güncel sorunlara, yerel halkın taleplerine, acil çözüm önerilerine, sosyal projelere dikkat çekmek üzere Hatay için çalışan STK’lar ve akademisyenler söz alacak. Birçok STK ve akademisyenin katılım gösterdiği etkinlikte deprem sonrası Hatay’da yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri aktarılacak.

kentkonseyi.jpg

Ankara Kent Konseyi’nde Hatay Sivil ve Sosyal Platformlar Birliği (HSPB) ve Ankara Kent Konseyi ortaklığında Cumhuriyetin 100’üncü yılında Deprem ve Hatay konulu etkinlik başladı. Açılış konuşmasını Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lale Özgenel ve HSPB Başkanı Tevfik Usluoğlu gerçekleştirdi. Etkinliğin ilk gününde MSÜ Güzel Sanatlar Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim üyesi Dr. Tuğçe TEZER, Hatay Mimarlar Odası Şube Başkanı Mustafa Özçelik, Hatay Tabip Odası Başkanı Dr.Sevdar YILMAZ, Hatay Barosu üyesi İbrahim Göçmen alanlarıyla ilgili sunumlar gerçekleştirdi. 12 Ağustos’ta düzenlenecek panel ile sona erecek etkinlikte STK’lar ve akademisyenler deprem sonrası Hatay’da yaşanan sorunlar ve bu sorunlar için “Ben de varım” diyerek destek ve çözüm önerilerini sunacak.

habericikonusmaci.jpg

HATAY'I AYAĞA KALDIRACAĞIZ

AKK Başkan Yardımcı Lale Özgenel açılış konuşmasında, " Bugün Ankara Kent konseyinde Hatay Sivil ve Sosyal Platformlar Birliği ve konsey ortaklığında düzenlenen bir etkinlikteyiz. Bu etkinliğin amacı biliyorsunuz 6 Şubat depremlerinde en çok zarar gören kentlerden bir tanesi Hatay'dı. Hala çok büyük sıkıntılar yaşanıyor Hatay'da gerek kültürel gerek finansal gerek sosyal. Bu anlamda bu bahsettiğimiz platform altında bir araya gelen destek veren tüm kuruluşlar Hatay'ın yeniden kalkınması için mekansal, kültürel ve sosyal açıdan elbirliği içinde neler yapabiliriz üzerine bir dizi toplantılar gerçekleştirdi. İstanbul'da, Hatay'da ki toplantıların ardından şimdi Ankara'da yapılıyor. Ankara'da yapılan bu toplantı iki gün sürecek. Toplantının yarınki kısmında bilimsel ve sosyoloji olarak neler yapabileceğimizi konuşacağız. Amacımız yapılması gerekenleri toparlayıp yetkilileri sesimizi duyurabilmek onlara bir öneri sunabilmek, yol haritasının ilgili makamlarını paylaşarak sorunların bir an evvel çözülmesini temenni ediyoruz. Bu planlamayı Hatay'ın yerel halkının genel mimarisinin yerel ona özgün değerleri de atarak kullanarak yapacağız" şeklinde konuştu.

habericikojnusmaci.jpg

MEMLEKETİMİZİN İHTİYACI VAR

HSPB Başkanı Tevfik Usluoğlu ise konuşmasında, "Biz memleketimizin yaralı haliyle de yanındayız. Bir şey olursa elbisesi oluruz. Hata yaparsa doğrusu için çalışırız. Hastaysa ilacını buluruz. Çünkü anamızın atamızın toprağıdır. Eğer bir memleketinin vatanımın acısını hissetmiyorsa insan değildir. En büyük hayalimiz memleketimizin yeniden ayaklandırmak ve şahsiyetini koruyup geliştirmektir. Memleketinizin çocuklarının Bu sevdaya bu yüreğe memleketinizin ihtiyacı var" dedi.

Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.