Nomofobi nedir, nomofobi belirtileri nelerdir?

Nomofobi nedir, nomofobi belirtileri nelerdir?

Son zamanlarda artan sosyal medya kullanımı ihtiyacın dışına çıkarak artık bir bağımlılık haline geldi. Bunun akabinde oluşan bağımlılıklardan biri olan nomofobi ise insanlar tarafından merak ediliyor. Peki, Nomofobi nedir, nomofobi belirtileri nelerdir?

Son yıllarda artan teknoloji bağımlılığı insan sağlığını etkilemeye devam ediyor. Sağlığı etkilemesinin yanı sıra sosyal hayattan da uzaklaştıran teknoloji çağında vatandaşlar psikolojik olarak da etkileniyor. Bunun belirtilerinden biri olan nomofobi ise son günlerde merak ediliyor. Peki Nomofobi nedir, nomofobi belirtileri nelerdir? İşte cevapları…

NOMOFOBİ NEDİR?

Günümüz toplumunda insanların yeni korkusu haline gelen telefonsuz kalma anlamına gelen bu terim gün geçtikçe çoğalmaya devam ediyor. İnsanlar üzerinde sıkça görülmeye başlanan bu korkunun asıl adı ise ‘No mobile phonia’dan geliyor. Nomofobi terimi günlük hayatında bir bireyin telefondan kopmaktan korkması anlamına geliyor. Günümüzde genç nesilde sıkça görülen bu sendrom giderek artıyor. Bu sendrom görülen kişilerde sosyal hayattan uzaklaşma ve psikolojik gerginlikler ön plana çıkıyor.

basliksiz-1.jpg

NOMOFOBİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Nomofobi sendromunun belirtilerine gelecek olursak bu kişilerde şarj bitmesi halinde çaresizlik ve gerginlik ortaya çıkıyor. Nomofobi taşıyan bireylerde telefonun olmadığı durumlarda çaresizlik hissi ve eksik kalma düşüncesi görülüyor. Hatta bazı bireyler telefonu yanında olmasına rağmen onu kontrol etme ihtiyacı güdüyor. Nomofobi taşıyan bireylerde en tehlikelisi ise kalp çarpıntısı, baş dönemsi ve nefes almada zorluk gibi ciddi anksiyete belirtileri de gözlemleniyor.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.