Mamak Şafaktepe’de bulunan tarihi tünel açılışa gün sayıyor

Mamak Şafaktepe’de bulunan tarihi tünel açılışa gün sayıyor

Tünel Sanat Merkezi açılışa gün sayıyor. Mamak Belediyesi’nin 174 Prestij Projesinden biri olan projenin çalışmalarında sona gelindi. Tarihi bir yer olan Tünel Sanat Merkezi açılmasının ardından birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Mamak Şafaktepe’de tarihi Osmanlı Devleti’nin son dönemlerine dayanan dekovil hattı (dar demiryolu hattı) yenilenerek sanat merkezine dönüştürülüyor. 165 metre uzunluğa ve 8 metre genişliğine sahip tünel Mamak’ın kültür sanatta merkezi olacak.

safaktepe-genel.jpg

Mamak’ın çehresi değişiyor, Mamak daha güzel oluyor” sloganıyla yola çıkan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin 174 Prestij Projesinden biri olan Tünel Sanat Merkezi’nde çalışmalarda sona gelindi. 165 metre uzunluğa ve 8 metre genişliğine sahip tarihi dekovil hattı Mamak’ın kültür sanatta yeni merkezi olacak. Şafaktepe Mahallesi’nde bulunan merkezin yakın bir tarihte açılması planlanıyor. İşte Tünel Sanat Merkezi…

arabaslik3.jpg

TARİH, KÜLTÜR VE SANATLA BULUŞUYOR

Şafaktepe Mahallesi Uzgörenler Sokak’ta bulunan tarihi Osmanlı Devleti’nin son dönemlerine dayanan tünel, sanat merkezine dönüştürülüyor. Çalışmalarda sona gelinen tünel, 165 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde bulunuyor. “Mamak’ın çehresi değişiyor, Mamak daha güzel oluyor” sloganıyla yola çıkan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin 174 Prestij Projesinden biri olan Tünel Sanat Merkezi tarihi, kültür sanatla buluşturuyor. Birçok sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak Tünel Sanat Merkezi ile ilgili son yaptığı açıklamada Başkan Köse, “Sanat ve yaşam şehri Mamak diyerek çıktığımız bu yolda, güzel Mamak’ımızın kültür sanat şehri olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Cumhuriyet tarihimizin ilk konservatuarı Musiki Muallim Mektebi’mizi kültür ve sanat etkinliklerinin merkezi haline dönüştürdük. İnşallah Tünel Sanat Merkezi’miz de başkentimizin sanat merkezi haline gelecek” dedi. Restorasyonu tamamlanan tünelin yakın bir tarihte açılması planlanıyor.

arabaslik.jpg

TARİHİ BİR TÜNEL…

Ankara’nın tarihi sığınakları ile birlikte bilinen tünelin ilginç bir hikayesi bulunuyor. Mahalle sakinleri tarafından verilen bilgilere göre; Şafaktepe Mahallesi’ndeki 1915-1917 yılları arasında yapılan ve “Demirlibahçe Tüneli” olarak bilinen dekovil hattı yıllar içinde araba yolu, soğuk hava deposu ve Körfez Savaşı esnasında ise sığınak olarak kullanıldığı, demiryolu hattının güzergahının eskiden farklı olduğu, 1940’lı yıllara kadar demiryolunun Cebeci İstasyonu’ndan itibaren şimdiki güzergâhına göre daha güney ve yukarıdan geçtiği ve trenlerin bu tünele girdiği ifade ediliyor.

tunel-dis.jpg

ALTLI ÜSTLÜ BİR KÜLTÜR ŞÖLENİ

Tünel Sanat Merkezi’nde çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Şafaktepe Mahallesi Mamak’a kültür sanat şöleni yaşatacak. Altında Tünel Sanat Merkezi üstünde Şafaktepe Konağı olan yer, Mamak’ta kültür, sanat ve gelenek-görenekleri bir araya getiriyor. 3 katlı olan Şafaktepe Konağı’nın alt katındaki salon organizasyonlara ev sahipliği yapmıyor, üst katlarda ise kurslar düzenleniyor. Düzenlenen kurslar arasında unutulmaya yüz tutmasına rağmen vatandaşların yoğun katılım gösterdiği örgü bebek, tığ şiş, dikiş, giyim kursları yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum