KYK yurtlarına nereden başvuru yapılır? KYK yurtlarına başvuru nasıl yapılır?

KYK yurtlarına nereden başvuru yapılır? KYK yurtlarına başvuru nasıl yapılır?

Üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte, gözler bakanlıktan gelecek KYK açıklamasına çevrilmişti. Peki, KYK yurtlarına nereden başvuru yapılır? KYK yurtlarına başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar:

17-18 Haziran 2023 tarihlerinde başlayan üniversite maratonu, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sona erdi. Türkiye’de açıköğretim fakülteleri hariç 850 binin üzerinde öğrenci, üniversiteli olma sevincini yaşadı. Çiçeği burnunda üniversiteliler, 28 Ağustos tarihinden itibaren ise üniversitelerde kayıt heyecanı başladı. Öğrenciler, bir yandan üniversite kayıt işlemlerini gerçekleştirmeye çalışırken, diğer taraftan da barınma sorunu için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) gelecek haber bekleniyordu. Haber Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan geldi. Osman Aşkın Bak, KYK başvuruları ile ilgili detaylı bilgi verdi. Peki, KYK yurtlarına nereden başvuru yapılır? KYK yurtlarına başvuru nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde:

kyk-3.jpg

GÖZLER 30 AĞUSTOS’TAYDI

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversitelerde elektronik kayıt işlemleri 28 Ağustos itibariyle başladı. Öğrenciler bir yandan üniversiteye kayıt olmanın heyecanını yaşarken, diğer taraftan da barınma sorununu çözebilmek için KYK yurtlarına başvuruların başlaması için gelecek haberi bekliyordu.

kyk-1-001.jpg

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi üniversitelerdeki kayıt işlemlerinin başlamasıyla birlikte KYK yurtlarına başvurularında açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor, yetkililerden haber bekleniyordu. Öyle ki konu ile ilgili uzman isimler, 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasını işaret ederek KYK yurtları için başvuruların bu tarihler arasında olacağı söyleniyordu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bütün soru işaretlerini sonlandırarak gerekli açıklamayı yaptı.

kyk-5.jpg

KYK YURTLARINA NEREDEN BAŞVURU YAPILIR?

KYK başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Adayların e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor. KYK yurtlarına başvuru yapmak isteyen taze üniversiteliler, e-devletten bu bilgileriyle işlemlerini yapabilirler. Ayrıca, KYK’nın burs başvuruları da e-devletten yapılır.

KYK yurtlarına başvurmak için TIKLA!

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.