Kastamonu'da kaç tane KYK yurdu var? Kastamonu KYK yurtları iletişim bilgileri? Kastamonu KYK yurt fiyatları ne kadar?

Kastamonu'da kaç tane KYK yurdu var? Kastamonu KYK yurtları iletişim bilgileri? Kastamonu KYK yurt fiyatları ne kadar?

Tercihlerin açıklamasına günler kala üniversiteye yeni başlayacak öğrenciler barınma ihtiyaçları için araştırmaya başladı. Peki, Kastamonu'da kaç tane KYK yurdu var? Kastamonu KYK yurtları iletişim bilgileri? Kastamonu KYK yurt fiyatları ne kadar?

Bu yıl 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde başlayan üniversite maratonu, günler içerisinde sona erecek. Üniversite adayları bir yıl içerisinde hazırlandıkları ve ter döktükleri sınavın ardından, yerleştirilecekleri bölümlere kayıt olmak için gün sayıyor. Ancak; yeni üniversiteli gençleri barınma sorunu beraberinde bekliyor. Öğrenciler şimdiden barınma ihtiyaçlarını giderebilecekleri yurtları araştırmaya başladı. Ev kiralarının tüm Türkiye’de fahiş fiyatlarda olması nedeniyle; öğrenciler ve aileler Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) yurtları ile özel yurtlar arasında fiyat karşılaştırması yapıyor. Ancak özel yurtların da fiyatlarının çok yüksek olması, öğrenci ve aileleri KYK yurtlarına yönlendiriyor. Peki, Kastamonu'da kaç tane KYK yurdu var? Kastamonu KYK yurtları iletişim bilgileri? Kastamonu KYK yurt fiyatları ne kadar? Tüm detaylar haberimizde:

KASTAMONU'DA KAÇ TANE KYK YURDU VAR?

Kastamonu, oluşumu itibariyle bir üniversite kenti olarak göze çarpıyor. Kastamonu Üniversitesi bulunan kentte toplam 7 adet KYK yurdu bulunmaktadır.

KASTAMONU KYK YURTLARI İLETİŞİM BİLGİLERİ

Tercih işlemlerinin sonuçlanmasıyla yeni üniversitelerine kayıt yaptıran gençler, kayıt yaptırdıkları şehirlerdeki KYK yurtlarını ve iletişim bilgilerini araştırıyor. İşte Kastamonu KYK yurtları ve iletişim bilgileri:

ABANA ÖĞRENCİ YURDU
Tipi : Erkek
Telefon :
Faks: 0366 5641060
Adres : MERKEZ MAHALLESİ ZEKAYİ SÜMER SOKAK NO:6 ABANA/KASTAMONU

FATMA ALİYE HANIM ÖĞRENCİ YURDU
Tipi : Kız
Telefon : 0(366) 215-28-18
Faks: 03662152805
Adres : KUZEYKENT MAH.METEHAN SOK.NO:22 MERKEZ/KASTAMONU (A BLOK) KUZEYKENT MAH.ORGENERAL ATİLLA ATEŞ PAŞA CAD.40/D MERKEZ/KASTAMONU (B-C BLOK)

KASTAMONU HÜMA HATUN ÖĞRENCİ YURDU
Tipi : Kız
Telefon : 0(366) 215-2702
Faks: 03662152704
Adres : KUZEYKENT MAH.BİLGİN SK. NO:10/D KASTAMONU

KASTAMONU YURDU
Tipi : Erkek
Telefon : 0(366) 215-09-13
Faks: 03662150916
Adres : KUZEYKENT MAHALLESİ KAMİL DEMİRCİOĞLU CAD. NO:34/2 KUZEYKENT KASTAMONU

ŞEYH ŞABAN-I VELİ ÖĞRENCİ YURDU
Tipi : Erkek
Telefon :
Faks: 0
Adres : KUZEYKENT MAH. 61. SOK. 152. CAD. NO:7 MERKEZ/KASTAMONU

BAHARZADE FERİDE HANIM ÖĞRENCİ YURDU
Tipi : Kız
Telefon :
Faks: 03665020148
Adres : KUZEYKENT MAHALLESİ ORG. ATİLLA ATEŞ PAŞA CADDESİ NO:15/BP ÜNİVERSİTE YERLEŞKESİ / KASTAMONU

TOSYA ÖĞRENCİ YURDU
Tipi : Kız
Telefon :
Faks: 0
Adres : YAVUZ SELİM MAH. ŞEHİT CELAL YAVUZ SOK. NO:25 TOSYA

KASTAMONU KYK YURT FİYATLARI NE KADAR?

Milyonlarca üniversiteli yeni eğitim ve öğretim yılının açılacağı günü bekliyor. 6 Şubat tarihindeki depremlerin ardından fakültelerinden uzak kalan gençler, yeni eğitim-öğretim dönemini iple çekiyor. Ancak ara geçen süre boyunca Türkiye’deki her şeye zam gelmesi, KYK’da kalan gençleri de düşündürüyor. Hali hazırda üniversite öğrencisi olan ve bu yıl üniversiteye yeni başlayan gençler KYK fiyatlarının ne kadar olduğunu veya olacağını araştırıyor.

Türkiye’deki bütün şehirlerde bulunan 6 tip KYK yurdu var. Bu yurtların fiyatları tipine göre değişkenlik gösteriyor. Geçtiğimiz yıl eylül ayında alınan kararla en düşük KYK yurdunun fiyatı 250, en yüksek KYK yurdunun fiyatı ise 450 liradan oluşuyordu. Bu yıl ki KYK yurt ücretlerinin fiyatı henüz belli olmasa da iki yılın ardından bir zam gelmesi muhtemel olduğu ifade ediliyor.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.