Kale’de oturulmuyor: Yazın çok sıcak, kışın çok soğuk

Kale’de oturulmuyor: Yazın çok sıcak, kışın çok soğuk

Başkent’in tarihi mekanlarının başında gelen Ankara Kalesi’ndeki mermer banklarda yazın sıcaktan, kışın soğuktan oturulmuyor. Kale’yi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler durumdan şikayetçi.

Eski dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek zamanında Çin’den getirilerek Ankara Kale’sinin çeşitli noktalarına yerleştirilen mermer banklarda oturulmuyor. Kış aylarında soğuyan mermer banklara yaz aylarında sıcaktan dokunulmuyor.

Yaz aylarında Ankara kalesini ziyarete gelen vatandaşlar bankları kullanamıyor. Sıcaklığın artmasıyla birlikte banklardaki sıcaklıkta 2 katına çıktı. Kale esnafı ve gelen ziyaretçiler durumdan şikayetçi. Bölgeyi ziyarete gelen vatandaşlar, “Bankları ne yaz ayında ne de kış ayında kullanabiliyoruz. Bu duruma bir çözüm üretilmesi gerekiyor” dedi.

basliksiz-1-004.jpg

“ÇÖZÜM ÜRETİLMESİ GEREKİYOR”

Kale esnafı ve kaleyi ziyarete gelen turistler ise şikayetlerini dile getirerek, mermer banklara çözüm üretilmesini talep ediyor. Konuyla ilgili olarak bölgeyi ziyarete gelen vatandaşlar, “Bankları ne yaz ayında ne de kış ayında kullanabiliyoruz. Banklar mermer olduğu için kış aylarında buzlanmadan dolayı, yaz aylarında ise aşırı sıcaktan dolayı bankları kullanamıyoruz. Büyükşehir yetkililerine sesleniyoruz. Bu duruma bir çözüm üretilmesi gerekiyor” şeklinde konuştular.

iceri-002.jpg

“ELİNİZİ DOKUNAMAZSINIZ”

Bankların amacına uygun olmadığını söyleyen kale esnafı Selma Yılmaz, “Banklar, Ankara Kalesi'nin ne dokusuna ne de amacına uygun yapılmış durumda. Kullanış açısından bu amaca uygun değil. Yani bugün baktığımızda granit bir bank kaliteli olabilir, pahalı bir malzeme olabilir. Ama bunun orada, o amaçla kullanılacağı anlamına gelmiyor. İnanın çok sıcak oluyor bu taşlar. O kadar sıcak oluyor ve güneşi alıyor ki elinizi dokunamazsınız” ifadelerini kullandı.

Rüveyda Aslıipek/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.