Hat-San Tersanesi sahibi kim? Hat-San Tersanesi ne iş yapıyor?

Hat-San Tersanesi sahibi kim? Hat-San Tersanesi ne iş yapıyor?

SPK'nın üç şirkete daha halka arz onayı vermesinin ardından vatandaşlar Hat-San tersanesi sahibi kim? Hat-San Tersanesi ne iş yapıyor? gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

Sermaye Piyasası Kurulu, Hat-San Tersanesi, Reeder Teknoloji ve Adra GYO'nun halka arzını onayladı. Halka arz olan şirket sayısı artmaya devam ediyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) üç şirkete daha onay verdi. SPK, Hat-San tersanesinin 22,60 liradan, Reeder Teknoloji'nin 9,30 liradan ve Adra GYO'nun 22,66 liradan ilk halka arzını onayladı.

HAT-SAN SAHİBİ KİM?

HAT-SAN Tersanesi “PEKAR GRUP” kuruluşudur. Madencilik, inşaat, dış ticaret ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren PEKAR GRUP, 2006 yılında gemi inşa ve denizcilik faaliyetlerine yatırım yapma kararı almıştır. Altınova/Yalova’da Tersaneler için ayrılan alanda 2007 yılında tersane yatırımlarına başlamıştır.

Hat-San Tersanesi, üretim tesisleri ve kızaklar ile gemileri inşa etmekte olup ayrıca tersane alanında deniz veya kara kullanım amacı ile çelik konstrüksiyonu da inşa etmektedir.

HALKA ARZ ŞEKLİ

Hat-San Gemi hissesi 22,60 TL’den halka arz olacak. Hat-San Gemi halka arz tarihinin 13-14-15 Eylül 2023 olarak açıklanacağı öngörülmektedir. Halka arz için talep toplama süresi ise 3 gün olacaktır. Hat-San Gemi halka arzının büyüklüğü 1 milyar TL olarak açıklandı. Hat-San Gemi’nin halka arz açıklık oranı 20%’dir. Toplamda 44,3 milyon adet lot dağıtılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.