Etimesgut havalimanına nasıl gidilir? Teknofest Ankara ulaşım noktaları nerede? Teknofest otobüs seferleri ücretli mi?

Etimesgut havalimanına nasıl gidilir? Teknofest Ankara ulaşım noktaları nerede? Teknofest otobüs seferleri ücretli mi?

Düzenlenmeye başlandığı ilk günden itibaren ilk kez Ankara’da yapılacak olan Teknofest’in başlaması merakla bekleniyor. Peki, Etimesgut havalimanına nasıl gidilir? Teknofest Ankara ulaşım noktaları nerede? Teknofest otobüs seferleri ücretli mi?

İlk kez 2018 yılında İstanbul’da düzenlenmeye başlayan Teknofest, bu zamana kadar 5’i İstanbul, 1’i Samsun ve 1’i Azerbaycan olmak üzere 5 senede 7 kez düzenlendi. Toplamda 8, Türkiye’de ise 7. Teknofest ise başkent Ankara’da gerçekleştirilecek. Ankaralı vatandaşlar günlerdir bu günü çekerken, Teknofest alanına gitmenin yollarını aramaya başladı.

teknofest-3-001.jpg

Teknofest, daha önce açıklandığı üzere Ankara’da Etimesgut Havalimanı’nda düzenlenecek. İnsanlarda alana gidebilmenin yollarını araştırıyor. Peki, Etimesgut havalimanına nasıl gidilir? Teknofest Ankara ulaşım noktaları nerede? Teknofest otobüs seferleri ücretli mi? Tüm detaylar haberimizde:

etimesgut-havalimani-teknofest.jpg

ETİMESGUT HAVALİMANI’NA NASIL GİDİLİR?

Teknofest Ankara’nın yapılacağı Etimesgut Havalimanı'na ulaşımın nasıl sağlanacağı, Ankaralı vatandaşlar tarafından araştırılan ilk konulardan biri olarak görünüyor. Etimesgut Havalimanı’na gidecek olan başkentli vatandaşlar, Başkentray ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilir. Diğer ulaşım araçlarını (Metro, Ankaray) kullanacak insanlar ise Başkentray’a aktarma yaparak gidebilir.

teknofest-4-002.jpg

Etimesgut Havalimanına ulaşım için:

  1. Başkentray’a bindikten sonra “Hava Durağı” inin. İndikten sonra 15 dakika yürüyerek alana ulaşabilirsiniz.
  2. EGO otobüsleri ile gidecek olan vatandaşlar Ulus’tan, 527 - 563 - 505 - 520 - 523 - 533 - 536 - 514 - 515 numaralı EGO otobüsünü kullanabilir.
  3. Dolmuşla gidecek olan vatandaşlar ise; Sıhhiye Köprüsü altındaki Etimesgut dolmuşlarına ya da AŞTİ önünden geçen Etimesgut dolmuşlarına binerek Etimesgut’a, oradan da alana ulaşabilir.
  4. Büyün bunların haricinde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen noktalardan EGO ring seferlerine binerek de alana kolaylıkla ulaşmış olursunuz.
  5. teknofest-ring-1.jpg

TEKNOFEST ANKARA ULAŞIM NOKTALARI NEREDE?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO Genel Müdürlüğü aracılığı ile almış olduğu kararla birlikte Ankara’nın belirli noktalarından Teknofest’in yapılacağı alan olan Etimesgut Havalimanı’na özel otobüs seferleri düzenleneceği açıkladı. 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasındaki her gün sabah 08.30 ile akşam 19.30 saatleri arasında özel seferler düzenleneceğinin duyurusu yapılırken, otobüs seferlerinin yapılacağı noktalar da paylaşıldı. İşte Teknofest alanına giden EGO otobüslerinin kalkış noktaları:

  • 695 Ankapark (Otopark Alanı)-Teknofest Festival Alanı
  • 696 Eryaman 1-2 Etap Metro İstasyonu-Teknofest Festival Alanı
  • 697 Eryaman YHT İstasyonu-Teknofest Festival Alanı

teknofest-2-002.jpg

TEKNOFEST OTOBÜS SEFERLERİ ÜCRETLİ Mİ?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan, Teknofest alanına gidecek özel otobüs seferlerinin paralı olup olmadığı konusu da yine araştırılan ve merak edilen konulardan biri olarak göze çarpıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda bu konunun da cevabı verildi.

alan-3.jpg

30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle Başkentray’da seferlerinin ücretsiz olacağını açıklayan ABB, Teknofest alanına giden otobüslerin de 30 Ağustos sebebiyle bir gün süreyle ücretsiz olacağını bildirdi. Ancak devamında, 31 Ağustos, 1, 2 ve 3 Eylül tarihlerinde Teknofest seferlerinin ücretli olacağının altı çizildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum