Emlak danışmanları camiasının gür sesi olacak: Türkiye Emlak Birliği

Emlak danışmanları camiasının gür sesi olacak: Türkiye Emlak Birliği

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, ‘’Oda öncülüğünde kuracağımız Türkiye Emlak Birliği ile yurt genelinde 120 bini aşkın emlak danışmanını tek çatı altında birleştirmeyi hedefliyoruz’’ dedi.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan ATEM Başkanı Hakan Akçam, ‘‘Kuracağımız Türkiye Emlak Birliği’nin emlak danışmanları camiasının yurt genelinde 120 bini aşkın emlak danışmanlarını tek çatı altında birleştirmeyi hedefliyoruz. Sektörde güvenilirlik ve profesyonellik düzeyini artıracağız’’ şeklinde konuştu.

ÖRGÜTLENME BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAM

ATEM Başkanı Hakan Akçam, TEDB’nin kuruluşu için şu an itibariyle 33 ilde ve 56 ilçede temsilciliklerin oluşturulduğunu aktaran Akçam, ‘’Türkiye Emlak Birliği’nin kuruluşu ile ilgili olarak yaptığı çağrıda “Türkiye deki 120 bin Emlak Danışmanlarımızı bu birliğin içinde kenetlenmeye ve tek ses olmaya davet ediyorum. Diğer illerimizde ve ilçelerimizde temsilci olmak isteyenleri de bizimle irtibata geçmeye davet ediyorum’’ ifadelerinde bulundu.

Ayrıca Akçam, Türkiye Emlak Birliği’nin kuruluşunun ardından 81 il ve ilçelerimize birer birlik şubesi, sonrasında da gerekli izinlerin alınmasının ardından yurt dışı birlik şubeleri oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.

e2.jpg

SAĞLANACAK AVANTAJLAR

Türkiye Emlak Danışmanları Birliği, sektörde faaliyet gösteren danışmanların standartlarını ve etik kurallarını belirleyecek diyen Akçam, ‘‘Bu projemiz sektörde güvenilirlik ve profesyonellik düzeyini artıracaktır. Bu sayede müşteriler, işlemlerini güvenle gerçekleştirecekleri, dürüst ve kaliteli hizmet sunan danışmanlara yönlenecektir’’ dedi.

Akçam açıklamalarına şu şekilde devam etti, ‘‘Birlik, emlak danışmanlarının mesleki eğitim ve gelişimine yönelik çeşitli programlar ve seminerler düzenleyecektir. Bu sayede emlak danışmanları, sektördeki güncel gelişmeleri takip edecek, yeni bilgi ve becerilerle donanacak ve müşterilere daha iyi hizmet sunabileceklerdir.’’

e4.jpg

HAKSIZ REKABET ÖNLENEBİLİR

‘’Birlik, emlak sektöründe haksız rekabetin önüne geçmek için denetim mekanizmaları oluşturacak’’ ifadelerinde bulunan Akçam, ‘‘Bu alanda faaliyet gösteren danışmanları düzenli olarak denetleyecektir. Bu şekilde, sektörde adil bir rekabet ortamı sağlanacak ve müşterilerin lehine olacaktır’’ şeklinde konuştu.

e3-akcam.jpg

HIZLI VE ETKİN OLACAK

Akçam, ‘’Müşteri ve emlak danışmanları arasındaki anlaşmazlık ve sorunları etkin bir şekilde çözmek için arabuluculuk ve danışmanlık hizmetleri sunacaktır. Böylece uyuşmazlık durumlarında dava süreçlerine gerek kalmadan hızlı ve adil çözümler bulunabilecektir’’ diyerek cümlelerini noktaladı.

Türkiye Emlak Danışmanları Birliği'nin kurulmasıyla birlikte emlak sektöründe kalite, şeffaflık ve güvenilirlik standartlarının yükselmesi bekleniyor. Bu gelişme, hem emlak danışmanlarına hem de müşterilere büyük faydalar sağlayacak ve emlak sektörünün daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasına katkıda bulunacağı öngörülüyor.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.