BAŞKENTGAZ error veriyor

BAŞKENTGAZ error veriyor

Başkentgaz’dan “güvence bedeli alacağı” olup olmadığını sorgulamak isteyen doğalgaz aboneleri “Bir hata oluştu” cevabıyla karşılaşıyor.

Ankara’da doğalgaz abonelerinin Başkentgaz’dan güvence bedeli alacağı olup olmadığını sorguladığı internet adresi bir süredir, hata veriyor. Başkentgaz’ın resmi sitesindeki “Güvence Alacak Sorgulama” sistemine giriş yapmaya çalışan vatandaşlar “Bir hata oluştu” cevabıyla karşılaşıyor. 
Başkentgaz, alacaklarını garanti altına almak amacıyla, mekanik sayaç kullanan abonelerden abonelik sırasında belli bir miktar “güvence bedeli” alıyor. Firma aboneliği sona eren kişiye bu bedeli geri ödüyor. 
Ankara’da abonelere doğalgaz satış hizmeti veren özel şirket olan Başkentgaz, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda “Doğalgaz kullanım sözleşmeniz herhangi bir nedenle sona ermiş ise; güvence bedeli alacağınızın olup olmadığını, https://www.baskentdogalgaz.com.tr/online/UyeLogin.aspx adresinden üye girişi yaparak ‘Güvence Alacak Sorgulama’ ekranından öğrenebilir, iade edilmemiş güvence bedeli alacağınız varsa iadesi için talepte bulunabilirsiniz” diyor fakat sözkonusu link hata veriyor.  
Linke tıklandığında “Bir hata oluştu” yazısı ile karşılaşılıyor; vatandaşlar Başkentgaz’dan güvence bedeli alacağı olup olmadığını sorgulayamıyor. 

“ABONELİĞİNİZİ SONLANDIRIN” LİNKİ DE ÇALIŞMIYOR

Başkentgaz’ın “Bir Tık ile Aboneliğinizi Sonlandırın” sistemi de çalışmıyor. Başkentgaz’ın “Abonelik Merkezlerimize Uğramanıza Gerek Kalmadan ve Sıra Beklemeden Abonelik Kapatma İşlemlerinizi https://www.baskentdogalgaz.com.tr Adresinden Online İşlemler Menüsü Altında Yapabilirsiniz” ifadeleriyle duyurduğu adrese tıklandığında, ilgili sayfa yerine şirketin internet sitesinin ana sayfası açılıyor. 

AYNI HASSASİYET GÖSTERİLMELİ

Gazetemize ulaşan vatandaşlar, Başkentgaz’ın “Güvence Alacak Sorgulama” ve “Bir Tık ile Aboneliğinizi Sonlandırın” linklerinin hata veriyor olmasından şikayet ederken, sistemin biran evvel çalışır hale getirilmesini istiyor. Vatandaşlar “Güvence bedeli alınmasında gösterilen titizlik ve hassasiyet, güvence bedeli iadelerinde de gösterilmelidir” diyor. 

GÜVENCE BEDELİ NEDİR?

Başkentgaz “güvence bedeli”ni şöyle açıklıyor: “Dağıtım şirketi, alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla, mekanik sayaç kullanan abonelerden abonelik sözleşmesinin imzalanması sırasında bir defaya mahsus olmak üzere güvence bedeli alabilir. Ancak ön ödemeli sayaç kullanan abonelerden güvence bedeli alınmaz. Güvence bedeli, doğal gazı fiilen kullanmak üzere sözleşme yapan kişilerden veya bunların yetkili temsilcilerinden alınır. Güvence bedelleri ile bunların hesaplanmasına ilişkin usul ve esaslar, her yıl tarife önerisi ile birlikte dağıtım şirketi tarafından EPDK’ya önerilir ve Kurul tarafından belirlenir. Mal ve/veya hizmet üretim amaçlı doğal gaz kullanan aboneler ile serbest tüketiciler, güvence bedeli olarak nakit yerine banka kesin teminat mektubu da verebilir. Abonelik sözleşmesi sona eren veya müşterinin muvafakati ile mekanik sayacı ön ödemeli sayaç ile değiştirilen abonenin, dağıtım şirketinde bulunan güvence bedeli, tüm borçların ödenmiş olması ve nakit olarak alınan güvence bedellerinin ise ilgili mevzuat çerçevesinde güncelleştirilmesi kaydıyla, talep tarihinden itibaren beş gün içerisinde aboneye veya onun yetkili temsilcisine iade edilir. Serbest tüketicilerden güvence bedeli alınıp alınmayacağı ve koşulları, imzalanacak sözleşmeler kapsamında serbestçe belirlenir.”

Feyzullah DOĞRU/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.