Ankara'da servisçi esnafı tepkili: Büyük rant dönüyor

Ankara'da servisçi esnafı tepkili: Büyük rant dönüyor

UKOME'den "S Plaka" için merkezden yolcu taşıma kararı çıktı. Servisçiler Oda Başkanı Tuncay Elmadağlı, "Çıkan karar servisçi esnafına zarar veriyor. Bizim sorunumuz esnafla değil S Plaka üzerinden firmalar rant döndürüyor" dedi.

ABB Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin kararı ile “S plakalı” ilçe servis araçlarına şehir içi taşımacılık izni çıktı. Karara tepki gösteren Ankara Servisçiler Oda Başkanı Tuncay Elmadağlı, "Çıkan karar servisci esnafına zarar veriyor. Bizim sorunumuz esnafla değil S Plaka üzerinden firmalar rant döndürüyor. Bugün UKOME’de oy çokluğuyla bu karar geçti. Hukuksal mücadelemizi bu konunun yanlış olduğunu daha önce de mahkemelere taşıdık ve karar onaylandıktan sonrada mücadelemize de devam edeceğiz" dedi. Başkan Elmadağlı ayrıca, "Biz rantçılara karşıyız esnafa karşı değiliz. En büyük tehlike Çubuk boş tarlalarda bekleyen S plaka hurda araçlar bekliyor. Büyük firmalar rant peşinde" ifadeleri ile ranta dikkat çekti.

YANLIŞ KARAR VERİLDİ

Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin “S plakalı” ilçe servis araçlarına verilen iznin genişletilmesi ve C plakalı servis araçlarının devam eden işlerinin elinden alınmasıyla ilgili bir karar aldığını belirten Elmadağlı “Bu kararı protesto etmek için bugün buraya toplandık. Bugün UKOME’de oy çokluğuyla bu karar geçti. Hukuksal mücadelemizi bu konunun yanlış olduğunu daha önce de mahkemelere taşıdık ve karar onaylandıktan sonrada mücadelemize de devam edeceğiz. Bu hakkın verilmesinin yanlış olduğunu alt komisyonda da ifade ettik" dedi.

ESNAFA KARŞI DEĞİLİZ

Elmadağlı, "Mansur Bey’le daha önce de görüştük alt komisyonun vereceği kararı uygulamanın görevi olduğunu söyledi. Alt komisyonda 25 kişi var. Bunlardan 14 tanesi bürokrat 11 tanesi büyükşehir belediyesinin çalışanlar. Biz rantçılara karşıyız esnafa karşı değiliz" ifadelerini kullandı.

sebvis.gif

RANTA KARŞIYIZ

"2007 yılında bir karar alınmış alınan bu karar mahkemece bozuldu, danıştaya gönderildi" diyen Elmadağlı, "2009 yılında bir UKOME kararı daha alındı. 2007- 2009 yılları arasında bahsettiğimiz 1400 aracın sayısı 500’dü. Bu iki yıllık süre içerisinde hiç alakası olmayan tur firmaları gitmişler bu ilçelerden bu arabaları almışlar. Bugün karşı olduğumuz nokta da bu zaten. Bu işten ekmeğini yiyen insanlarla işimiz yok. Hepsini C plakada da yapalım hiç önemli değil. Biz bu işin rantına karşıyız. 1000 tane araba 2007-2009 da gelmiş ve işin enteresan tarafı şu danıştay 2007 yılına geri dönün dedi belediye yeni UKOME kararı alarak geri dönmedi, yoluna devam etti. Sıkıntı burada. Bu işe kim çanak tutuyorsa bu saatten sonra o firmalarda servis taşımacılığı yapmayacağız" tepkisini verdi.

Ankara Servisçiler Oda Başkanı Tuncay Elmadağlı son olarak tehlikeye dikkat çekti, "Bu saatten sonra alınan karar diğer sektörlerinde önünü açmış durumda. Sıkıntı Merkezde oturup da ilçelerdeki fabrikalarda çalışan işçilerin taşıma yapmaları. Benim orada çalışan 500'e yakın esnafım var. Bu 500 esnafın gelirlerine haksız yere ortak olacaklar" dedi.

Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.