Ankara Tiyatroya doyacak

Ankara Tiyatroya doyacak

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV)’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları işbirliği ile düzenlediği 22. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali başladı

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV)’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları işbirliği ile düzenlediği 22. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali büyük bir coşku ile başladı. Devlet Tiyatroları Büyük Tiyatro’da açılışı gerçekleştirilen festival 4 Aralık tarihine kadar sürecek.

KONSERLE BAŞLADI

Büyük Tiyatro’daki açılışta sunuşu TRT Spikeri Ali Kemal Demir ve tiyatrocu İpek Çeken yaptı. Açılış sonrası keman virtüözü Berfin Aksu ve piyano sanatçısı İbrahim Yazıcı, Beethoven, George Gerswin ve Fazıl Say’ın eserlerinin yer aldığı bir konser verirken, “Festival Emek Ödülü” de festival komitesi tarafından tiyatro sanatçısı Kımız Bozkır’a takdim edildi.

49 TİYATRO EKİBİ

22. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde 10 gün boyunca 49 tiyatro grubu sahne alacak. Atölye çalışmaları ve 1 konferansla birlikte 55 etkinlik tiyatro severlerle buluşurken sayının olağanüstü olması, hem tiyatro severleri hem de organizasyon yetkililerini heyecana boğdu.
Festival kapsamında Genco Erkal, Cengiz Bozkurt, Reha Özcan gibi usta tiyatrocular da oyunları ile sahnelerde yer alacak. Devlet Tiyatroları Şinasi, Akün ve 75. Yıl Sahnelerinin yanı sıra organizasyon destekçilerinden Çankaya Belediyesi’de sahnelerini etkinliğe açtı. 

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.