ANGIKAD 'dan "Kadın Girişimciler İçin 100 Öneri" temalı toplantı

ANGIKAD 'dan "Kadın Girişimciler İçin 100 Öneri" temalı toplantı

ANGIKAD Girişimci İş Kadınları Derneği, "Cumhuriyet'in 100. Yılında Kadın Girişimciler İçin 100 Öneri" temalı basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Diker, “Ekonomide kadın gücüyle büyümek amacımız" dedi.

ANGIKAD Girişimci İş Kadınları Derneği, ekonomide güçlü kadınlar güçlü ülke temalı "Cumhuriyet'in 100. Yılında Kadın Girişimciler İçin 100 Öneri" temalı basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Türk iş kadınları adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Diker, “Girişimci iş kadınları olarak biz, yaptığımız proje, etkinlik ve çalışmalarla Türkiye'de istihdam eden ve istihdam edilen kadının, iş hayatında hukuksal ve sosyal haklarının desteklenmesi, geliştirilmesi, iş birliklerinin artması ve eşit fırsatlar yaratılması için 2007 yılından bu yana çalışmaya devam ediyoruz. "Ekonomide kadın gücüyle büyümek, güçlü bir ülke inşa etmek demektir" ilkesiyle yola çıktığımız bu proje kapsamında öncelikli hedefimiz, girişimci kadınların iş hayatında karşılaştığı zorlukları tespit etmek ve ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileri geliştirmektir” diyerek düzenlenen toplantının ve derneğin amacına değindi.

kadin-001.jpg

KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK OLACAĞIZ

Başkan Diker projede Girişimci İş Kadınları için yapmayı planladıkları çalışmaları beş ana başlıkta şöyle sıraladı; “Bu proje ve toplantıyla amacımız Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken bu önerilerimizi Cumhurbaşkanlığımıza, Meclisimize, ilgili bakanlıklarımıza iletip, kanunlaşmasını sağlayarak kalıcı çözümler üretmektir. Bu kapsamda; Kadın girişimcilerin ekonomideki gücünü artırmayı. Eğitimden istihdama kadınla güçlü bir Türkiye geleceğini sağlamayı hedefliyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayarak fırsat eşitliğinin uygulandığı, kadının görünür olduğu bir toplum inşa etmeyi planlayarak ekonomide adil dağılım için çalışıyoruz. Kadın girişimciliğinde eril dili kaldırarak adaletli bir iş ortamına ulaşılmasını sağlama amacı ile çalışmayı hedef alarak devam ediyoruz. Kadın girişimcilerimiz için cam tavanları kırarak eşit fırsatları ve kadının iş hayatında güçlendirilmesini sağlayacak teşvikleri oluşturma hedeflerimiz doğrultusunda, önerilerimizi sunuyoruz” dedi.

toplu.jpg

"GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ KADIN"

Diker, “Kadın girişimciler, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği mücadelesinde de önemli bir rol oynamaktadır. Sektörlerin çeşitlenmesi ve inovasyonun teşvik edilmesi, kadın girişimcilerin sürdürülebilir çözümler sunma potansiyelini artırmaktadır. Bu kapsamda yapılacak çalışmalar Ülkemizde kârlılığı artırırken, geleceğe yaşanabilir bir gezegen bırakmamızı sağlayacaktır. Kadın girişimcilerin, geleceğin mesleklerine de hazır olması planlanarak, dijitalleşme, yapay zekâ gibi alanlarda eğitim ve mentorluk desteğiyle, teknolojik yeniliklere adaptasyonunun sağlanması, iş dünyasındaki bilinçlerinin yükseltilmesi, iş becerilerinin geliştirilmesi ve liderlik potansiyellerinin ortaya çıkarılması için destekleyici ortamların oluşturulması gerekmektedir. "Eğitimle kadınların bilgi ve becerilerini güçlendirirken, girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkarmak hedeflerimizden biridir" ifadelerini kullandı.

"FIRSAT EŞİTLİĞİ ODAKLI TEŞVİKLER TALEP EDİYORUZ"

“Vergi avantajları, altyapı desteği gibi önlemlerle kadınların iş kurmaları ve işlerini büyütmeleri teşvik edilmelidir” diyerek kadın girişimcilere teşvik verilmesini dile getiren Diker şöyle devam etti; “Bugün kadınlar, dünya nüfusunun yarısını oluşturmasına rağmen, ekonomik politikalarda iş gücü bakımından erkeklerin lehine dengesiz bir dağılımın içinde yer almaktadır. Yaşanan krizlerden ve sosyo-kültürel eşitsizliklerden her zaman birinci derecede etkilenen kadınların, çalışma hakkından eşit şekilde yararlanması sağlanmalıdır. Türkiye'de de bu konunun çözümü noktasında baktığımızda 1982 Anayasası, Medeni Kanun, Ticaret Kanunu, İş Kanunları çerçevesinde kadının iş ve sosyal hayatı ile ilgili düzenlemeler yapıldığını görüyoruz. Evrensel insan hakları ve bu hakların korunması hususunda yapılan çalışmalarda da yine kadın haklarını kapsayan uluslararası sözleşmeler imzalanarak, girişimciliğin ve ekonomik büyümenin efektif bir gücü olacak kadın emeğinin istihdam alanında yer alması için çalışmalar yapıldığına tanık oluyoruz.”

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.