30 Ağustos Zafer Bayramı Mamak’ta kutlandı: Vatandaş ‘Ölürüm Türkiyem’ ile coştu

30 Ağustos Zafer Bayramı Mamak’ta kutlandı: Vatandaş ‘Ölürüm Türkiyem’ ile coştu

30 Ağustos Bayramı'nın 101. yılı coşku Mamak’ta ile kutlandı. Kutlama kapsamında gerçekleştirilen Türk Bayraklı kortej büyük beğeni topladı. Mustafa Yıldızdoğan ise konserde söylediği ‘Ölürüm Türkiyem şarkısı ile vatandaşları coşturdu.

Mamak Belediyesi ev sahipliğinde Yeşilbayır Mahallesi’nde yürüyüş korteji, mehteran konseri ve dualarla başlayan kutlama Şahapgürler Mahallesi Pazar yerinde Mustafa Yıldızdoğan konseriyle devam etti. Halkın Yoğun ilgi gösterdiği kutlamalara, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Başkanı Murat Köse ve Mamak Belediyesi meclis üyeleri katıldı.

m4.png

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE ŞEHİTLER ANILDI

Vatandaşların büyük coşkuyla katılım gösterdiği kutlamalarda program başlangıcında Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, gazi ve şehitler dualarla anıldı. Milli Mücadele’nin önemine vurgu yapılan anmada vatandaşlar duygulu anlar yaşandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra, toplanan coşkulu kalabalık mehteran takımının marşlarıyla kortej yürüyüşüne başladı. Kortejde renkli görüntüler ortaya çıkarken Kıbrıs gazisi bir vatandaşın en önde pankart taşıması ve heyecanla yürümesi dikkat çekti.

m3.png

VATANDAŞ BÜYÜK ZAFERİ DEĞERLENDİRDİ

Ahmet Tuna isimli bir vatandaş ise gazetemize günün anlam ve önemini şu cümlelerle değerlendirdi, ‘’Birlik ve beraberliğimizi daim kılan devletimize teşekkür ediyoruz. Bu güzel görüntüler bizi hem duygulandırıyor hem de gururlandırıyor. Bu güzel günler için mücadele etmiş olan dedelerimize Gazi Mustafa Kemal’e ve onun mücadelesinde yanında olan tüm kahramanlarımıza dualarımızı, teşekkürlerimizi gönderiyoruz.’’ Gazetemize konuşan, Şeref Seymen isimli bir diğer vatandaş ise duygularını şu şekilde paylaştı, ‘‘Bugün de buradayız yarın da buradayız. Bu toprak bizim ve bizim dedelerimizin mücadelesi ile kazandık. Zafer Bayramımız kutlu olsun. Çocuklarımıza bu toprakların kolay kazanılmadığını anlatıyoruz, öğretiyoruz ki onlar da çocuklarına anlatıp öğretsin. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimize teşekkür ediyorum.’’

m6.png

MUSTAFA YILDIZDOĞAN COŞTURDU

Zafer Bayramı kapsamında Mamak Belediyesi’nin vatandaşlara bir de sürprizi oldu. Milliyetçi eserleriyle bilinen Mustafa Yıldızdoğan Mamaklı vatandaşlara söylediği şarkılarla coşkulu anlar yaşattı. Sanatçının en çok bilinen ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısına konser alanındaki tüm vatandaşlar eşlik etti. Coşkulu anların yaşandığı konser çevresindeki binaların penceresinden vatandaşların söylenen şarkılara eşlik etmesiyle ortaya güzel görüntüler çıktı. Konserin ardından yapılan teşekkür konuşmaları ve renkli görüntüler eşliğinde kutlama sona erdi.

Mikail Karaman / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.