Uçak fiyatlarında tavan fiyat yükseldi

Uçak fiyatlarında tavan fiyat yükseldi

Doların yükselişi, enflasyon ve son olarak akaryakıta yapılan ÖTV zammıyla birlikte uçak biletlerinin fiyatlarında da artış yaşandı. İç hatlardaki tek yönlü uçuşlarda uygulanan tavan fiyat, yüzde 43'lük bir zamla bin 150 liradan bin 650 liraya yükseldi.

Bu durumda, KDV ve ÖTV artışları nedeniyle ulaşım fiyatları en çok etkilenen alanlardan biri haline gelmiştir. Benzin ve motorine yapılan zamların ardından uçak biletlerine de zam yapılmasıyla birlikte bu etki daha da artmıştır.

İç hatlarda tek yönlü uçuşlar için uygulanan tavan fiyatın yaklaşık yüzde 43'lük bir artışla bin 150 liradan bin 650 liraya çıkarılması, seyahat etmek isteyenleri ilgilendiren önemli konulardan biridir.

TAVAN FİYAT YÜKSELDİ

Habertürk'ün aktardığı habere göre, Havayolu şirketleri, tavan fiyatın yükselmesinin ardından bin 650 liraya kadar çeşitli noktalara bilet satışına başladı.

İç hatlarda tek yönlü uçuşlarda uygulanan tavan ücreti, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ilk olarak 2013 yılında 299 lira olarak belirlendi. Daha sonra 2014 yılında 309 liraya, 2017 yılında 352 liraya yükseltildi ve 2019 yılı Ekim ayına kadar aynı ücret tarifesi uygulandı. 2021 yılı sonunda tavan ücreti 499 liraya çıkarıldı. Ancak iç hat business sınıfı ve dış hat bilet fiyatları için tavan ücreti uygulaması bulunmamaktadır. 2022 başında 599 lira olan tavan fiyat daha sonra 1.150 liraya revize edildi.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.