Türkiye'nin kararlılıkla unutmayacağı gün: “15 Temmuz direnişi”

Türkiye'nin kararlılıkla unutmayacağı gün: “15 Temmuz direnişi”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara'da SETA tarafından düzenlenen 7. Yılında 15 Temmuz Sempozyumu’nda konuştu. Yılmaz, "Gazilerimizi, şehitlerimizi asla unutturmayacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sempozyumda yaptığı konuşmada 15 Temmuz'un Türkiye için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. "O gece, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bombalanmasıyla, demokrasinin en karanlık ve utanç verici gecesi olarak başlamış, sabahı ise demokrasinin en aydınlık sabahı olmuştur" şeklinde konuşan Yılmaz, bu olayların millete ve milli iradeye karşı yapılan bir saldırı olduğunun altını çizdi.

seta.jpg

“TÜRKİYE'NİN TARİHİ DİRENİŞİ VE DEMOKRASİ TEHDİDİ"

"Türkiye'nin, 15 Temmuz 2016'da tarihindeki en büyük ihanet girişimlerinden biriyle yüzleştiği gerçeğini ifade eden Yılmaz, "Türk siyasi tarihi, bir dizi darbe ve darbe girişimiyle tanışmıştır ve her biri ülkemize büyük kayıplar yaşatmıştır. Demokratik bir ortamda darbe girişiminde bulunanlar, milli iradeye karşı çıkan kişilerdir. Dolayısıyla, doğal olarak tamamen yabancı unsurlardır. Darbeyi gerçekleştirenler, muhakkak ki dış güçlerle bağlantılı yapılar olmalıdır" şeklinde konuştu.

Yılmaz, 15 Temmuz'un dünya demokrasi tarihinde unutulmaz bir gün olduğunu ancak dünyanın bu mücadeleye yeterince destek vermediğini belirterek, "Bu da, bu kesimlerin utanç verici bir durumdur, düşüncesindeyim. Genel anlamda bakıldığında, Batı dünyası bu mücadeleye gereken önemi vermemiştir. Bunun başında da medya yer almaktadır. Uluslararası medya, o gece maalesef zor bir sınav vermiştir. Ancak kendi medyamızın duruşunu takdirle karşıladığımızı belirtmek isterim. Medyamız, bu konuda başarılı bir performans sergiledi. Başka bir ülkede aynı mücadele olsa, şüphesiz ki demokrasi tarihine geçerdi, ancak Türkiye'deki bu kahramanca direnişin üzeri örtülmeye çalışıldı"

"'TERÖR DEVLETİ' SENARYOLARI BAŞARILI BİR ŞEKİLDE ENGELLENDİ"

Yılmaz, Türkiye'nin 15 Temmuz sonrasında terörle mücadeleye kararlılıkla başladığını belirterek, "15 Temmuz'dan çok kısa bir süre sonra sınır ötesi operasyonlar gerçekleştirerek bunları başarıyla tamamlamamız, aslında FETÖ'nün ne gibi engeller oluşturduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Yakın coğrafyamızda tasarlanan 'terör devleti' senaryoları etkisiz hale getirilmiş ve yeni yönetim sistemi reformuyla güvenliğimiz sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

cevdet-yilmaz1.jpg

Yılmaz, yabancı muhataplarla yapılan görüşmelerde özellikle FETÖ'nün mevcut olduğu ülkelerdeki güvenlik tehdidini vurguladıklarını belirterek, "Biz kötü bir deneyim yaşadık. Dost ve kardeş ülkelerin aynı sorunları yaşamaması için onları özellikle uyarıyoruz. Çünkü biz bu senaryoyu yaşadık. Bu sadece bizim için bir tehdit değil; bu örgüt hangi ülkede örgütlendiyse o ülkeler için de bir tehdittir. FETÖ ile mücadele ederken sadece kendi güvenliğimiz için değil, dost ve kardeş ülkelerin güvenliği için de bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Yapılan çalışmalar sonucunda çeşitli ülkeler ve uluslararası örgütler FETÖ'yü terör örgütü olarak tanımıştır. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvuruları kapsamında imzalanan 'Mutabakat Muhtırası'nda da FETÖ, terör örgütü olarak kaydedilmiştir. Yoğun çabalarımız sonucunda 20 ülkede 228 FETÖ bağlantılı okul kapatılarak Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmiştir" dedi.

"MİLLETİMİZ, HAİN PLANLARA BİR KEZ DAHA DUR DEDİ"

Yılmaz, Türkiye'nin demokratikleşme ve Türk demokrasisindeki vesayet prangalarının kırılması yolunda Cumhur İttifakı olarak tarihi adımlar attıklarını ve bu adımlara devam edeceklerini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: "28 Mayıs seçimleri sürecinde FETÖ ve PKK'nın heyecanla destek açıklamaları yaptığı 7'li koalisyona milletimiz izin vermedi. Teröristler, örgütler adına hareket ederek yurtdışına kaçanlar, geri dönme umuduyla 7'li masadan fırsat kolluyordu. Ancak milletimiz bir kez daha hain planlara karşı 'dur' dedi. Vatandaşlarımız teröre terör, teröristlere terörist diyemeyenleri gördü ve kararını buna göre verdi. 15 Temmuz'da olduğu gibi, milli birlik ve beraberlik zemininde toplanarak bağımsızlığını ve geleceğini korudu. Cumhur İttifakı'nın TBMM'deki çoğunluğu ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi, milletimizin Türkiye'ye karşı oynanan oyunları net bir şekilde anladığının bir göstergesidir.”

15-temmuz.jpg

TÜRKİYE'NİN KARARLI MÜCADELESİ SÜRECEK

Yılmaz, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığının altını çizerek, "Türkiye Yüzyılı'nda, FETÖ ve PKK dahil olmak üzere her türlü terör örgütüyle mücadelemiz, içerde ve dışarda kararlılıkla devam edecektir. Türkiye'nin bağımsızlığına, milletin egemenliğine ve vatandaşlarımızın özgür iradesine yönelik tehditlere geçit vermeyeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız. Gençlerimizi, sivil toplum geleneğimizi, geleceğimizi ve bağımsızlığımızı hedef alan tüm çevrelere gerekli cevabı vereceğiz," ifadelerini kullandı.

Gamze Mine Gümüş / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.