Türkiye uyarlama dizilerde ilk sıralarda

Türkiye uyarlama dizilerde ilk sıralarda

Yazar ve müzisyen Sina Koloğlu, Türkiye’de çekilen dizilerin dünyada en çok uyarlanan diziler arasında yer aldığını açıkladı.

K7 Media'nın uyarlama diziler ile ilgili yaptığı araştırma sonucu hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sina Koloğlu, "2020-2022 yılları arasında uyarlanmış formatlar üreten ülkeler açısından, İngiltere 40 uyarlama ile başı çekiyor. Onu İsrail (30), Güney Kore (24), Amerika Birleşik Devletleri (16), Türkiye (14) ve 10'ar uyarlamayla Arjantin ve Japonya izliyor.

"UYARLAMALARI DAHA ÇOK İLGİ GÖRDÜ"

Yani Türkiye, uyarlama dizi üretiminde de hatrı sayılı ülkelerden biri konumunda. Mesela Umutsuz Ev Kadınları, Anne, Kadın gibi yabancı dizilerin uyarlamaları orijinallerinden çok daha büyük ilgi gördü. Kendi dizilerimizin uyarlamaları da son dönemde büyük bir ivme kazandı diyebiliriz. Aşkı Memnu Fatmagül'ün Suçu Ne, Ezel, Suskunlar, Elif, Paramparça, Son, Kara Para Aşk, Ufak Tefek Cinayetler, Yargı, Şahsiyet ilk akla gelenler.

Arap dünyasının en önemli medya kuruluşu MBC ile Ay Yapım ve Med Yapım' ın yaptığı anlaşma 'uyarlama' ivmesini daha da arttıracak gibi görülüyor. Güllerin Savaşı ve Sadakatsiz uyarlamaları yapıldı, ardından Yasak Elma da gelecek. Yani bütünü içinde baktığımızda Türkiye, 'uyarlama dizi ihraç eden ülkeler' arasında önemli bir yere sahip olmaya devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.