Türk PDR Derneği'nden çağrı: Yönetmelik değişikliği istiyoruz
Kamu sektöründe olduğu gibi özel sektörde de yer almak istediklerini belirten Türk Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Mesut Yıldırım, "Biz Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Norm Yönetmeliği Değişikliğini talep ediyoruz" dedi.
34 yıldır faaliyette olan Türk Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Mesut Yıldırım, kuruluş amaçlarının Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü mezunlarına yardımcı olmak olduğunu belirtti.
Psikolojik Danışmanların istihdam alanları ve onların eğitimleri konusunda destek olduklarını belirten Yıldırım, Türk PDR Derneği’nin 81 ilde teşkilatlanan bir çatı örgüt olduğunu ve kuruluş amaçlarına hizmet etmeye çalıştığını ifade etti.
“EN ÇOK İSTİHDAM EDİLDİĞİMİZ ALAN MEB”
PDR’lerin devlet kurumlarında birçok alanda istihdam edildiğini belirten Yıldırım, ‘’Atamalarda en çok istihdam edildiğimiz alan Milli Eğitim Bakanlığı olmasına rağmen oradaki hizmetin eğitimde fırsat eşitliği konusunda ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Şu anda sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nda 43 bine yakın meslektaşımız istihdam edilirken, bu durum ‘norm yönetmeliği’ eleman ihtiyacını karşılamamakta. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre 30 bine yakın okulda Rehberlik Öğretmeni yok. Bu gerçekteler ortadayken atamalar yeterli tabi ki diyemeyiz” dedi.
"NORM YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİĞİ TALEP EDİYORUZ"
PDR’nin önemli bir hizmet olduğunu dile getiren Mesut Yıldırım, ‘’Bu hizmetten mahrum olan milyonlarca öğrencimiz var. Atamanın önündeki en büyük engel olan Norm Yönetmeliği Değişikliğini biz Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talep ediyoruz. Çünkü bu hizmet en temel eğitimde fırsat eşitliği hakkıdır, çocukların eğitim ve eğitime erişimi hakkıdır. Öğrenci sayı sınırına bakılması gibi bir durumu biz asla kabul etmiyoruz. Bütün öğrencilerimizin bu hizmetten eşit şekilde faydalanabilmesi için bu değişikliğe gidilmesini istiyoruz. Zaman içerisinde de nicel ihtiyacın giderilmesi en büyük temennimiz’’ ifadelerini kullandı.
"İŞİMİZ İNSANA DOKUNMAK"
Yıldırım, “Biz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mezunlarının asıl işi insana dokunmak, bulundukları sektörlerde insanın potansiyelini ortaya çıkarmak, bireyin karşı karşıya kaldıkları problemle baş etme becerilerini geliştirmek psikolojik ve mental açıdan bireyi daha güçlü kılmak adına yetiştirilmiş insanlarız. Devletten istediğimiz şey bizi buna ihtiyacı olan bireylerle buluşturması ve yeni mevzuatsal düzenlemelerini yapmalarını talep ediyoruz’’ dedi.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik hizmetlerinin özel sektörde de yaygınlaşması gerektiğini dile getiren Mesut Yıldırım bu konuda da her türlü iş birliğine açık olduklarını da belirtti.
"KİMLİK ÇATIŞMASININ ORTADAN KALKMASINI İSTİYORUZ"
“Biz her şeyden önce temel Psikolojik Danışman kimliğimizle hizmet ediyoruz” diyen Yıldırım, Bizim 30 Eylül’ü Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü ilan etmemizin başlıca sebeplerinden biri kimlik bunalımından ve kimlik çatışmasının ortadan kalkmasını istememiz ve Psikolojik Danışman kimliğinin oturmasını ve hizmet alanlarımızda bu yetkinliğimizle dâhil olmak istiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.