Tüm belediyeler bunu yapmalı: Örnek kafede çay 50 kuruş, tost 15 lira

Tüm belediyeler bunu yapmalı: Örnek kafede çay 50 kuruş, tost 15 lira

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan ve Keçiören Belediyesi’ne ait bir parkta yer alan kafenin menü fiyatları duyanları hayrete düşürdü. Çayı 0,50 kuruştan satan kafe, kaşarlı tosta 15 Türk Lirası değer koydu.

Pandemi döneminden bu güne kadar ekonomik darboğaz altında olan Türkiye’de dolar ve avronun yükselmesiyle birlikte yemeden içmeye her ürüne zam geldi. Zam gelen noktalardan biri de eğlence ve dinlenme mekanları oldu. Kafelerde çay ve kahvenin bir bardaklık fiyatı tavan yaparken, özellikle de gençler bu durumdan en çok etkilenen grup oldu.

Hal böyle iken Ankara’nın Keçiören ilçesindeki bir kafe ise yaptığı hareketle herkesi şaşkına çevirdi. Ankara’nın Keçiören ilçesinde yer alan ve Etlik Kanuni Parkı’nın içinde olduğu iddia edilen bir kafede, çay 0,50 kuruştan, kaşarlı tost ise 15 liradan satıldı. Fiyat listesini görenler ise duruma şaştı kaldı. Kafenin menüsü ve fiyat listesi Ankara Trafik’in sosyal medya hesabında paylaşılırken, işletmeci ve Keçiören Belediyesi’ne övgü yağdı.

belediye-2.jpg

KAR AMACI GÜDÜLMEYEN HİZMET

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından Ankara’da yaşayan vatandaşlar, paylaşılan görselin altına onlarca yorum yazdı. Bazı vatandaşların gönderinin altında paylaştığı bilgilerde Keçiören Belediyesi’nin kafelerinde 3 yıldır bu fiyatlandırmanın devam ettiğine dikkat çekildi. Ayrıca kafedeki fiyatlandırmanın kar amacı gütmediği ve yalnızca halka hizmet amacıyla işletildiği aktarıldı.

Başkentli vatandaşların pek çoğu ise bu fiyat uygulamasının diğer bütün belediyelere örnek olması gerektiği ve tüm belediyelerin bunu yapması gerektiğini vurguladı.

İşte o kafedeki menü ve fiyatlar:

ÇAY- 0,50 KRŞ,

POĞAÇA- 1,00 TL,

SU- 3,00 TL,

NESCAFE- 4,00 TL,

SODA- 4,00 TL,

MEYVELİ SODA- 5,00 TL,

MEYVE SUYU- 7 TL,

DİDİ SOĞUK ÇAY- 10,00 TL,

KAŞARLI TOST- 15,00 TL,

SUCUK+KAŞARLI TOST- 17,00 TL.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.