TÜİK 100 yıllık istatistikleri açıkladı: Ağızlar açık kaldı

TÜİK 100 yıllık istatistikleri açıkladı: Ağızlar açık kaldı

TÜİK tarafından 100 yılın göstergelerinin bir araya getirildiği kitap yayınlandı. 100 Yılın Göstergeleri adlı kitap 900 sayfa ve 22 bölümden oluşuyor.

Vatandaşların TÜİK’in resmi internet sitesi ve basılı olarak ulaşabileceği kitap için Başkan Çetinkaya, “Yayının karar alıcılar, araştırmacılar ve diğer tüm kullanıcılara yararlı olacağına inanıyorum” dedi.

TÜİK tarafından Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla “100 Yılın Göstergeleri” adlı kitap yayınlandı. 900 sayfa ve 22 bölümden oluşan kitabın önsözünde TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya “Yayının karar alıcılar, araştırmacılar ve diğer tüm kullanıcılara yararlı olacağına inanıyorum” ifadelerine yer verirken TÜİK tarafından yapılan duyuruda kitaba TÜİK’in resmi internet sitesinden ve basılı olarak ulaşılabileceği bildirildi.

HEM YAZILI HEM GÖRSEL ANLATIM

1923’ten 2023’e kadar TÜİK tarafından yayınlanan verilerin bir arada sunulduğu 100 Yılın Göstergeleri adlı kitapta nüfus, sağlık, eğitim, kültür ve çevre konularının yanı sıra tarım, maliye ve bilişimin alanlarının da yer aldığı 22 bölüm bulunuyor. İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanan kitap 900 sayfadan oluşuyor. Kitap içeriğindeki bölüm başlangıçlarında verilerin ilk toplanmaya başladığı tarihten itibaren yapılan açıklamaların ardından grafik ve tablolarla 100 yıl boyunca toplanan istatistikler analiz ediliyor.

tuik1.gif

YAYIN İLE 100 YIL GELECEĞE AKTARILACAK

Kitapta Önsöz bölümünü kaleme alan TÜİK Başkanı Erkan Çetinkaya ise “100 Yılın Göstergeleri” için şu ifadelere yer veriyor;

“Türkiye İstatistik Kurumu, istatistik üretim süreçlerinde meydana gelen değişiklikler karşısında yaşanan zorluklara rağmen, istatistik ve diğer bilim dallarının araçları ile sayısız konuda yaptığı sayım, anket ve araştırmalarla zaman perspektifi içinde tutarlı, kapsamlı, güncel ve karşılaştırılabilir serilerle ülkenin istatistik altyapısını oluşturmayı hedeflemiştir. İstatistik üretim süreçlerindeki değişim sebebiyle serilerin devam ettirilemediği dönemlerde ise Kurum, özellikle zaman serisi boyutunda akademik çalışmalar veya araştırmalar yapan kullanıcılar için farklı dönemlere ait istatistiklerin devamlılığını sağlamak adına azami gayret göstermiştir.

Bu amaçla, 1923 yılından günümüze temel istatistiklerin bir arada sunulduğu “100 Yılın Göstergeleri” adlı bu yayın ile Kurumumuz, ülkemizin 100 yıllık tarihi sürecini sayılarla kayıt altına alarak, geçmişte gözlenen gelişmeleri, bilim ve istatistiğin bakış açısıyla ve tarafsız bir yaklaşım içinde geleceğe aktarmaktadır. Sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda kapsadığı 22 bölümle Cumhuriyet Dönemi Türkiye’si için önemli bir başvuru kaynağı niteliği taşıyan bu yayın, Kurum internet sitesinde ve basılı yayın olarak kullanıma sunulmaktadır. Yayının karar alıcılar, araştırmacılar ve diğer tüm kullanıcılara yararlı olacağına inanıyorum”

f9ymtfowkaabmaj.jpg

TÜİK RESMİ SAYFASINDAN ULAŞILABİLİR

TÜİK’in yaptığı duyuruda ise kitaba TÜİK’in resmi internet sitesindeki Yayınlar bölümünden ve basılı olarak ulaşılabileceği ve 22 bölüm ve 900 sayfa ile zengin bir içeriğe sahip olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.