TOSSFED antrenöründen maraton başarısı: 10 kilometreyi 36 dakikada koştu

TOSSFED antrenöründen maraton başarısı: 10 kilometreyi 36 dakikada koştu

Uluslararası Konya Yarı Maratonu’nun birincisi, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu hocası Hasan Deniz Kalaycı oldu. 15 bin sporcunun katıldığı 10 kilometrelik maratonu 36 dakika 16 saniyede koşarak birinci gelen Kalaycı, altın madalya kazandı.

‘’İyiliğe Koşuyoruz’’ temasıyla gerçekleştirilen, Uluslararası Konya Yarı Maratonu’nu TOSSFED atletizm hocası olan Hasan Deniz Kalaycı, 10 kilometrelik yarı maratonu 36 dakika 16 saniyelik dereceyle koşarak birinci oldu ve altın madalyanın sahibi oldu. Gazetemize konuşan Hasan Deniz Kalaycı, ‘’Toplumda engelli bireylere daha çok dikkat çekmeliyiz’’ dedi.

kosumaratonn.jpg

ÖZEL SPORCULARDAN TOPLAMDA DÖRT BİRİNCİLİK

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonundan katılan sporcuların da olduğunu belirten Kalaycı, ‘’Hepsi çok şükür kendi klasmanında birinci oldular. Mustafa Karaşoğlu ampute klasmanında, Kaan Durdu otizm klasmanında birinci oldu Ediz Eraslan ve Ece Çelebi görme engelli klasmanında birincilik elde eden sporcularımız oldu’’ ifadelerini kullandı.

habericikosu.jpg

‘’HEDEFİMİZ BİR ÇOK ÇOCUĞA ULAŞMAK’’

Hedeflerinin Türkiye içerisinde birçok özel çocuğa ulaşmak olduğunu söyleyen Antrenör Kalaycı, ‘’Amacımız birçok ilden daha fazla çocuğa ulaşıp onları spora kazandırmak, topluma kazandırmak. Bu faaliyetlerle yurtiçinde elde ettiğimiz başarılı çocukları kazanıp Avrupa’da Olimpiyatlarda başarılar elde etmek ki bunu yapıyoruzda. Şu anda zaten Avrupa ve Dünya Olimpiyatlarında sporcularımızla beraber ses getirmeye başladık. Takım halinde ve bireysel olarak birçok başarıya imza attık’’ dedi.

haebriciitalya.jpg

‘’İTALYA’DA ŞAMPİYONLUK ELDE ETTİK’’

İtalya’nın Padova şehrinde düzenlenen, Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası’nda finalde Portekiz Milli takımını 2-1 mağlup ederek şampiyon olduklarını belirten Kalaycı, ‘’Bu tarz şampiyonluklar basite indirgenmemeli çünkü hepsinin temelinde ayrı bir hikaye yatıyor. Dünyaya adımızı bu şekilde duyuruyoruz. Hedefimiz şu anda 2024 Paris Paralimpik Olimpiyatları’na sporcu yetiştirmek ve olabildiğince bu sporcuların kota sayısını artırmak. Bunu da daha bilinçli antrenörler ve daha çok işini seven antrenörlerle yapmak mümkün. Engelli bireyler toplum içerisinde ne kadar var olurlarsa, paralimpik spor dallarında da keşifleri o kadar mümkün olabilir’’ ifadelerini kullandı.

Sefa Üstüner / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.