Taşınamayan öğrenciler çözüm bekliyor

Taşınamayan öğrenciler çözüm bekliyor

Taşımalı eğitim sistemine geçen Muğla Milas’ın Alatepe Köyü öğrencileri 60 kilometre uzaktaki okullarına gidebilmek için servis istiyor. Köy sakini Yusuf Akat, “Sesimiz duyulsun; öğrenciler yaşadıkları servis sıkıntısının çözümünü istiyor” dedi.

Muğla Milas Alatepe köyü öğrencileri okuma haklarını kullanmak istiyor. Habere konu olan Alatepe köyü öğrencileri taşımalı eğitim sistemine geçtikten sonra servis sıkıntısı yaşamaya başladı. Öğrenciler adına gazetemize ulaşan köy sakini Yusuf Akat, “Muğla Milas İlçesi Ören Kasabası Alatepe Köyü’nde öğrencilerimiz taşımalı eğitime geçti. Şu anda bütün köyün öğrencilerine verilen servisle sadece sekiz öğrenci taşınabiliyor. Köyümüzdeki çocuklar Ören Kasabası yakın olduğu için oranın okuluna gönderildiler. Oradaki okulların da kapasitesi dolu olduğu için çocuklarımız ilçeye Milas’a gitmek zorunda kaldılar. Milas, Alatepe Köyüne yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta. Bu kadar uzak mesafede çocuklarımızın bir kısmı kendi imkanları ile okula gitmeye çalışıyor. Alatepe köy çocukları Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Muğla Valisi, Milas Kaymakamı ve il ve ilçe belediye başkanlarından sorunun çözümünü talep ediyor. Çocuklar okula ulaşabilmek için servis imkanı istiyor.” ifadeleri ile öğrencilerin mağduriyetini dile getirdi.

habericiokumak.jpg

GÜNLÜK 220 LİRA İSTEDİLER

Akat, “Köylülerimizin maddi geliri kısıtlı olduğu için bu yol giderlerini karşılayamıyor. Maddi yetersizlikten dolayı çocuklarını okula gönderemiyorlar. Şu anda köyümüzde 15-20 çocuğumuz servis yetersizliğinden dolayı okula gidemiyor. Köyümüzden sekiz öğrencimizi Milas'a taşımalı eğitimle okula götürülüyor. Birkaç öğrencimiz kendi imkanlarıyla aynı şekilde okula gidiyor. Birkaç tanesi de ilçede akrabalarının yanında kalmak zorunda oluyor. Köyümüzden öğrencilerimiz özel servis ile okula gitmeye çalıştılar. Servis yetkilileri kişi başı günlük 220 lira para istedi. Bizim köylülerimizde bu parayı ödeyecek maddi gelir yok” dedi.

habericiokumak2.jpg

SESİMİZİ DUYURAMADIK

Köy sakini Yusuf Akat son olarak şu sözlerle açıklamalarını sonlandırdı: “Biz şu an öğrenciler ve vatandaşlar olarak sesimizi yetkililere duyurmaya çalışıyoruz. Biz çocuklarımızın eğitim sorununu çözmek için acilen okul servisi istiyoruz. Bir an önce köyümüzdeki okula gidemeyen çocuklarımız tespit edilmeli ve sorunları çözülmelidir. Öğrencilerimiz Ege'nin göbeğinden okula gitmek için seslerini duymaya çalışıyor. Sorunu çözmek için çalmadığımız kapı kalmadı. Belediyeden, Kaymakamlığı ne kadar kurum varsa kapılarını çaldık. Hatta milletvekillerimize de konuyu açtık. Ama hala bir çözüm bulamadık.”

Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.