Tarıma önemli destek: Bilgi paylaşımına destek verildi

Tarıma önemli destek: Bilgi paylaşımına destek verildi

Tarım Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen'in katılımıyla Ankara'da gerçekleşen Tarla Bitkileri Günü etkinliği, tarım sektörüne destek olmanın yanı sıra çiftçilere ilham verdi ve bilgi paylaşımını teşvik etti.

Ankara'da düzenlenen Tarla Bitkileri Günü etkinliği, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Ankara Belediyesi Vali Yardımcısı Ayhan Özkan ve Gölbaşı Belediyesi Kaymakamı Erol Rüstemoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik, çiftçilere tarım teknikleri, yeni çeşitler ve destek programları konusunda bilgi aktararak sektörün gelişimine katkı sağlayacağı düşünülüyor.

YENİ ÇEŞİTLERİN TANITIMI

Ankara'da tarım sektörüne destek olmayı hedefleyen Tarla Bitkileri Günü etkinliği, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Ankara Belediyesi Vali Yardımcısı Ayhan Özkan ve Gölbaşı Belediyesi Kaymakamı Erol Rüstemoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlik, çiftçilere tarım tekniklerini öğrenme, yeni çeşitlerin tanıtımı ve destek programları hakkında bilgi alma fırsatı sunarak sektördeki gelişimi destekledi.

Etkinlik kapsamında, tarım teknikleri, toprak yönetimi, gübreleme, sulama sistemleri ve zararlılarla mücadele gibi konularda uzmanlar tarafından eğitimler verildi. Ayrıca, yeni tescil edilen ve yüksek verim sağlayan tarla bitkisi çeşitlerinin tanıtımı yapıldı. Gölbaşı'dan gelen örnek çiftçiler, kendi bölgelerinde ürettikleri çeşitlerle karşılaştırma yapma ve yeni çeşitler hakkında bilgi edinme fırsatı buldular.

ahmet-gumen.jpg

DESTEK PROGRAMLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Tarla Bitkileri Günü'nde yaptığı konuşmada Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, tarım sektörünün önemine vurgu yaparak, çiftçilere yönelik destek programlarının ve teknik bilgi aktarımının büyük önem taşıdığını belirtti. Gümen, tarımın sürdürülebilirliği ve çiftçilerin rekabet gücünün artırılması için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

tarla-bitkileri-2.jpg

İŞBİRLİĞİ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN PLATFORM

Ankara Belediyesi Vali Yardımcısı Ayhan Özkan ve Gölbaşı Belediyesi Kaymakamı Erol Rüstemoğlu da tarım sektörünün önemine dikkat çekerek, yerel yönetimler olarak çiftçilere destek verdiklerini ve tarımın kalkınması için çalıştıklarını ifade etti. Tarla Bitkileri Günü etkinliğinin, çiftçilere bilgi ve deneyim paylaşımı sağladığı ve sektördeki işbirliğini güçlendirdiği belirtildi.

Etkinlikte, tarım araştırma kuruluşları, tarım makineleri ve tarım ürünleri firmaları da stantlar açarak çiftçilere ürünlerini tanıtma ve bilgi paylaşımında bulunma fırsatı yakaladı. Ayrıca, yerli ve milli tarım çeşitlerinin tanıtımının yapıldığı etkinlikte, yeni tescil edilen buğday, arpa, nohut, mercimek gibi tarla bitkileri çeşitleri çiftçilere tanıtıldı. Gölbaşı'dan gelen örnek çiftçiler, kendi bölgelerinde ürettikleri çeşitlerle karşılaştırma yapma ve yeni çeşitler hakkında bilgi edinme fırsatı buldular.

tarla-bitkkleri-2.jpg

TARIM SEKTÖRÜNDE İŞBİRLİĞİNİ VE DESTEKLERİ ARTIRMA HEDEFİ

Tarla Bitkileri Günü etkinliği, tarım sektöründe işbirliğini teşvik ederek çiftçilere destek sağlama amacıyla düzenlenen önemli bir platform oldu. Konuşmalar ve paneller aracılığıyla tarım politikalarının geliştirilmesi, çiftçilere yönelik desteklerin artırılması ve yeni teknolojilerin yaygınlaştırılması konuları ele alındı. Aynı zamanda, tarım sektörünün ekonomik kalkınmadaki rolü vurgulanarak çiftçilerin bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri bir ortam oluşturuldu.

Ankara Tarla Bitkileri Günü etkinliği, çiftçilere tarımsal bilgi ve destek sağlaması, yeni çeşitlerin tanıtılması ve sektördeki paydaşların bir araya gelerek işbirliği yapmalarını sağlaması açısından büyük önem taşıdı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Ankara Belediyesi Vali Yardımcısı Ayhan Özkan ve Gölbaşı Belediyesi Kaymakamı Erol Rüstemoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen etkinlik, tarım sektörünün gelişimi ve çiftçilere verilen desteğin artırılması konusunda olumlu bir adım olarak değerlendirildi.

Berat Temiz/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.