SOCAR şirketi kimin? Galatasaray’ın yeni sponsoru SOCAR nedir?

SOCAR şirketi kimin? Galatasaray’ın yeni sponsoru SOCAR nedir?

SOCAR son zamanlarda araştırılan şirketler arasında yer alıyor. İnsanlar, SOCAR şirketi kimin? Galatasaray’ın yeni sponsoru SOCAR nedir? Sorularının cevaplarını aratıyor.

Arama motorlarında en çok aratılan şirketler arasında SOCAR yer alıyor. SOCAR son zamanlarda en merak edilen şirketler arasında yer alıyor. Peki, SOCAR şirketi kimin? Galatasaray’ın yeni sponsoru SOCAR nedir? İşte, tüm merak edilenler haberimizin devamında:

15 MİLYON EUROLUK ANLAŞMA

Galatasaray bu anlaşmadan yıllık 5 milyon euro gelir elde edecek. Sarı-kırmızılılara toplamda ise 3 yıllık 15 milyon euro ödeme yapılacak.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray Spor Kulübü ve Azerbaycan’ın enerji devi SOCAR arasında 2023-2024 sezonundan başlamak üzere tüm branşları kapsayan üç yıllık Sponsorluk Reklam ve Tanıtım Hakları sözleşmesi imzalandı.

Yapılan anlaşmaya göre Galatasaray Spor Kulübü enerji sponsoru olan SOCAR, sarı kırmızılı takımın UEFA organizasyonu altında oynayacağı tüm Avrupa maçlarında giyeceği formanın göğüs kısmında da yer alacak."

AZERBAYCAN’IN PETROL ŞİRKETİ

Azerbaycan'ın iki rafinerisi ile tüm petrol ve gaz boru hatlarını işleten SOCAR, aynı zamanda uluslararası konsortiyumların ülkede gerçekleştirdiği petrol ve doğal gaz projelerine de nezaret etmektedir. Merkez binası SOCAR Tower'dir.

Eleştirmenlere göre SOCAR, Azerbaycan'daki otoriter yönetim için önemli bir gelir kaynağıdır. Şirket, karmaşık sözleşme ağları ve aracılar tarafından yönetilmektedir ve bu durum ülkenin yönetici elitlerinin zenginleşmesine yol açmaktadır. Şirketin başkanlık görevini, Rövşen Necef yürütmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.